Kezdőoldal » Otthon » Kert » Orchidea szaporítása, de hogyan?

Orchidea szaporítása, de hogyan?

Figyelt kérdés
Ha valakinek sikerült már, megosztaná velem?
2022. febr. 16. 20:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Milyen orchide? Ugyanis elég sok faj van és nem egyformán lehet öket szaporítani. De általában nem túl egyszerü!
2022. febr. 16. 20:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Házilag az ivartalan szaporítás lehetséges. A bulbás orchideáknál (Cymbidium) a tőosztás lehetséges ill. az elvirágzott, levéltelen bulbákat leválasztva lehet a közegben tartva megvárni, míg azokról kis sarjnövényke bújuk elő, de ez sokszor évekbe telhet és a kis sarjak felnevelés további éveket jelent. Viszont a nemzetközi kereskedelemből be lehet szerezni ilyen backbulb-nak nevezett elvirágzott, levéltelen bulbákat. A Cattleya típusú orchideák többágas töveit is külön lehet választani, hasonlóképpen a sarjadzó Paphiopedilumokat is. A Dendrobiumokat kis darabokra lehet felvagdalni és az internódiumoknál (ízköz) gyökerek meg sarjnövénykék jelennek meg. Minden esetben az optimális környezeti feltételeket (páratartalom, hő- és fényviszonyok) meg kell teremteni, hogy a beavatkozások sikeresek legyenek.
2022. febr. 16. 21:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Amelyik meg keikit fejleszt, azt csak levágod és elülteted.
2022. febr. 17. 05:05
 4/4 A kérdező kommentje:

Hát ezt nagyon szakszerűen leírtad. Át kell olvasnom párszor, hogy valamit felfogjak belőle.

"levéltelen bulbákat leválasztva lehet a közegben tartva megvárni, míg azokról kis sarjnövényke bújuk elő,"A közeg, milyen közeg lenne? Orchideaföld, vagy moha, azt láttam már filmben.

Nagyon kezdő vagyok, mert azt sem tudtam, hogy több féle van belőlük.

2022. febr. 21. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!