Tuját szaporítani most kell?
Van itthon pár smaragd tuja, szeretném szaporítani őket.
Dugványozni most kell, hogy megjött a jó idő? Van gyökereztető porom itthon, vágjak 10-15 centis ágakat és tegyem földbe? Vagy hogyan a legegyszerűbb?
Kb. egy hónap múlva, mikor már meg lesznek duzzadva a rügyek, de még nem hajt. Most a hideg, helyenként még fagyos földben úgyse gyökeresedne, viszont a levelek párologtatnak. (Ma rotációztam a kertet, és a napos részen is találtam fagyott rögöket helyenként, amiket a gép dobott fel.)
Én úgy szoktam, hogy 10 cm csupasz ág a föld alá, 10-12 cm levél a föld fölé. Rá egy befőttes üveg. Előtte felásom a földet, hogy ne maradjon ott gyökér, dugványozás után pedig beöntözöm és tömörítem.
És az üveg miatt ezt olyan helyen, ahol csak reggel meg este kap napot. Különben megfő az üveg alatt a növény. Ha szűrt napot kap egész nap, valamin keresztül, az is jó. Nyáron is hetente öntözni kell, ha szárazság van. Nem a felszínnek kell nedvesnek lenni, hanem csak a mélyebb részek se legyenek nagyon szárazak. Majdnem 100% az eredményesség. Következő tavasszal lehet szétültetni, vagy konténerezni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!