Kezdőoldal » Otthon » Kert » "Zöldike" növényt hogy lehet...

"Zöldike" növényt hogy lehet életben tartani pár hétnél-hónapnál tovább?

Figyelt kérdés

Zöldike, csokrosinda, "spider plant" neveken fut. Chlorophytum comosum a latin neve.

Anyukámtól kaptam néhány tövet, neki hatalmasra nőnek, nagyon dúsak, folyamatosan hozzák a "gyerekeket", nagyon jól érzik magukat... de egyszerűen semmilyen módszerrel nem bírom életben tartani őket - ami nagyon bosszant, mert mindenhol egyszerűen tartható növénynek mondják...

Világos, de nem tűző napos helyen vannak. (Ahogy anyukámnak is)

Nem öntöztem túl, és nem is hagytam sivataggá száradni. (Ahogy anyukám csinálja.)

Abban a földben hagytam, ami anyukámnak bevált hozzájuk. (Minden tövet átültetés után nem sokkal adott, szóval még nem használódott el a föld.)

Volt, hogy megpróbáltam vízben tartani (anyukámnak bevált), de hamar szétrohadt.

Volt aki azt tanácsolta hogy nyáron kirakhatom tűző naptól védett, de világos helyre a kertbe, attól megerősödik. Kiraktam, két héten belül elpusztult.

Esetleg a párát nem bírja? Nagyon száraz levegőt igényelne?

Mit csinálhatok rosszul?? Van több növényem is, mind szépen növekszik, szóval nem tartom magam abszolút reménytelennek ilyen téren, de ez az egy növény iszonyatosan nehéz esetnek tűnik. :(

(Természetesen anyukámtól már kértem tanácsot, de ő se érti, szerinte tök igénytelen növény amit lehetetlen megölni..)

Mi a "titkos" igénye ennek a növénynek, ami kell az életben tartásához?

2022. jan. 27. 15:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem tudom elképzelni, miért nem sikerül. Nekem 3 nagy tövem van, mindegyik sarjhatjás volt, abból neveltem őket. Van egyszínű sötétzöld is, csíkos is. Hetente locsolom őket, tavasztól őszig átlag háromhetente kapnak tápot is. Világos, de száraz levegőjű lakásban vannak (30-40% csak a páratartalom). Jól bírják.
2022. jan. 27. 15:18
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Én pontosan így vagyok vele. Zöldel az egész lakás, de ezt a növényt képtelen vagyok életben tartani. Kigyökerezik, szépen hajt, elültetem, majd egyszer csak vége.
2022. jan. 27. 15:25
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Most így ezek jutottak eszembe:

1. Mégis túl sötét a hely.

2. Mégis túlöntözöd.

3. Túl klóros nálad a víz.

4. Rányitod fagyos időben az ablakot.

Nálam simán megél 80% páratartalomban is.

Tedd világos helyre, minél közelebb az ablakhoz. Hetente maximum egyszer öntözd, de ha túl nagy a cserepe, akkor ritkábban. Amikor már 1-2 cm mélyen is száraz (nem porszáraz) a földje.

Egy fotót azért mutathatnál, hátha tényleg a túl nagy cserép okozza a túlöntözést.

2022. jan. 27. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!