Mandarin magról bújtatott mandarin fa fog termést hozni?
Figyelt kérdés
5db mandarin magot ültettem el és mind kibújt#Mandarin,mag,fa
2022. jan. 17. 09:42
1/6 anonim válasza:
Nem. majd pár év múlva oltani kell.
3/6 anonim válasza:
KÉrdező! 1-es vagyok, most megtaláltam a vonatkozó szakmai infókat:
"A citromféléket (citrom, narancs, mandarin, grapefruit) nemcsak lehet, de kell is oltani, mert enélkül nem érlelnek gyümölcsöt."
Továbbiak a fenti linken.
4/6 anonim válasza:
Nem, csak ha oltod évekkel később. De akkor már vehetnél 2500 ft-ért egy konténeres mandarincsemetét.
5/6 anonim válasza:
15-20 év után a magról ültetettek is szoktak teremni. Csak azon szokott megbukni a dolog, hogy meleg szobában akarják tartani őket télen, úgyhogy nem érik meg a 15 éves kort.
2 éves kortól már lehet amúgy oltani, ha szépen fejlődik, csak nem egyszerű termő fáról hajtást szerezni. Lehet venni néha leveles hajtással együtt árult mandarint, de igen drágán, és nincs túl nagy esélye a téli oltás sikerének. Akkor már tényleg érdemesebb venni egy kis oltványt. Persze, csak ha van neki való hely, mert egyébként kihajított pénz.
6/6 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm szépen!
2022. jan. 18. 09:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!