A legénypálma (Zamioculcas). Hogy lehet ez?
Figyelt kérdés
Tudom, levélről és szárról szaporítható. Amikor én szaporítottam levélről, a levél jó esetben egy kicsiny hajtást ért meg, hogy kibújjon. A boltban árult virágok hajtásai 20-30-40 cm hosszúak, és még él a levél, amelyről elvileg szaporítva lett.
Ez hogy lehet?
2022. jan. 16. 17:38
1/3 anonim válasza:
Úgy, hogy ahol előállítják, ideális körülményeket biztosítanak neki, nagyon gyorsan nő, az eredeti levél nem öregszik el, és jut neki elég tápanyag meg fény. Ha egy növénynek valamiből hiánya van, akkor az öregebb leveleit eldobálja, kimentve belőle a tápanyagokat, és ezekből építi fel az új leveleket.
2/3 A kérdező kommentje:
"nagyon gyorsan nő" Mindenhol azt olvasom, hogy a szaporításához türelem és türelem kell, mert a folyamat lassú, amit aláírok, mert két-három éves példányaim is vannak, amik messze nem érik el azt a méretet sem, amit a legalacsonyabb áron lehet vásárolni az üzletekben.
Mindenkinek, aki szaporításra vetemedik, azt javaslom, hogy szárról szaporítsa, mert a leveles módszerrel egy örökké valóság.
Köszönöm szépen a válaszod.
2022. jan. 17. 07:05
3/3 anonim válasza:
"Nagyon gyorsan", ez az otthoni neveléshez képest, akár az otthoni sebesség két-háromszorosa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!