Kezdőoldal » Otthon » Kert » Legénypálma levele miért sárgul?

Legénypálma levele miért sárgul?

Figyelt kérdés

Az OBI-ban vettem egy legénypálmát kicsit több mint egy hete. Úgy olvastam, hogy ritkán kell locsolni, ki kell száradnia a földjének. Szóval azóta meg sem locsoltam, viszont a boltban nagyon vizes volt a földje, és a cserepére az volt írva, hogy "a földjét nedvesen kell tartani". Ezt nem értem, mert mindenhol ennek az ellenkezőjét olvasom róla... Ma észrevettem, hogy az egyik levele egy picit sárgulni kezdett, ami elvileg a túlöntözéstől lehet. Lehetséges, hogy a boltban sikerült így "tönkretenniük"? Egyáltalán miért írnak rá ilyet a cserepére, ha nem igaz?

Köszi előre is!

#növény #legénypálma #Sárguló levél
2021. jún. 4. 13:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Sok levele sárgul, vagy csak egy kevés?

Mert egy kevés nekem is szokott, szerintem természetes folyamat - évek óta megvan és szépen fejlődik, szóval nem úgy tűnik mintha baja lenne.

Ha a teljes növény sárgul, akkor viszont gond lehet. Nem raktad tűző napra véletlenül? Nem szeretik azt.

Én árnyékos helyen tartom és nagyon ritkán locsolom (1-3 havonta), kitűnően érzi magát így.

2021. jún. 4. 13:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Nyilván megsérült, netán rohad a gyökérzete, esetleg a túlöntözés miatt. Az OBI-ban általában elég magas a légtér páratartalma és a növényeket erős sokk éri, amikor onnan kikerülve egy alacsonyabb páratartalmú lakásba, a növény levelei többet párologtatnak. A sérült gyökérzet ilyenkor nem tudja kellő vízmennyiséggel ellátni a levélzetet.
2021. jún. 4. 14:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Szerencsére csak egy levél sárgul, nem az egész növény. Tűző napra nem raktam, de egy ablak előtt van, a függönyt behúzva tartom, ha nagyon süt a nap. Ez túl so fény lenne neki?
2021. jún. 4. 14:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Sajnos valószínűleg már rohadt a gyökere, mikor megvettem. Egyetlen egyszer locsoltam meg azóta, de ma kiemeltem a cserépből (egy giliszta volt az alján...), és 4 gumóból kettő el volt rohadva :(
2021. jún. 18. 03:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.