Legénypálma levele miért sárgul?
Az OBI-ban vettem egy legénypálmát kicsit több mint egy hete. Úgy olvastam, hogy ritkán kell locsolni, ki kell száradnia a földjének. Szóval azóta meg sem locsoltam, viszont a boltban nagyon vizes volt a földje, és a cserepére az volt írva, hogy "a földjét nedvesen kell tartani". Ezt nem értem, mert mindenhol ennek az ellenkezőjét olvasom róla... Ma észrevettem, hogy az egyik levele egy picit sárgulni kezdett, ami elvileg a túlöntözéstől lehet. Lehetséges, hogy a boltban sikerült így "tönkretenniük"? Egyáltalán miért írnak rá ilyet a cserepére, ha nem igaz?
Köszi előre is!
Sok levele sárgul, vagy csak egy kevés?
Mert egy kevés nekem is szokott, szerintem természetes folyamat - évek óta megvan és szépen fejlődik, szóval nem úgy tűnik mintha baja lenne.
Ha a teljes növény sárgul, akkor viszont gond lehet. Nem raktad tűző napra véletlenül? Nem szeretik azt.
Én árnyékos helyen tartom és nagyon ritkán locsolom (1-3 havonta), kitűnően érzi magát így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!