Egy kiszuperált utánfutóba mit ültetnétek?
Kaptam egy régi, kiszuperált utánfutót. Kidobni nem akarom, hanem kitaláltam hogy feltöltöm földdel és ültetek bele, kissé DIY módon.
Földre, magaságyádba eddig nem akartam ültetni mert tacskóim vannak, és biztos kárt tennének a veteményesben, ez viszont így pont kapóra jön, mert a talajtól kb 70 centire van a teteje, szóval kényelmesen tudok bele ültetni és a kutyák sem érik el, csak nem tudom hogy így mit érdemes.
A futó kb 40-45 cm mély.
Csinált már valaki ilyet?
Utánfutóba speciel még nem láttam, csak talicskába, vagy szekérre, de miért ne?
A kérdésre akkor lehet válaszolni, ha leírod, hogy napon vagy árnyékban lesz az alkotás?
Napra nagyon jók ezek a növények (muskátli, büdöske, díszcsalán, szunyogűző, petúnia, ...és amiket a képeken még látsz)
Árnyékba vizifukszia (pistike) színorgia, páfrány, árnyékliliom, amik hirtelen eszembe jutottak.
Gyakorlatilag bármilyen lágyszárút, vagy kisebb termetű fás szárút ültethetsz ilyen sok földbe. Csak attól függ, milyen helyre teszed.
Azt azért tudd, hogy nem kis súlyról lesz szó, ha feltöltöd földdel. Ha mondjuk egy 1,8x1,3 m-es utánfutóba teszel 35 cm földet, az akár 800 kg is lehet, amit egy szétrothadt szerkezet már nem biztos, hogy elbír hosszú távon, és a gumik se fogják szeretni, aztán odébb tolni se lesz egyszerű lapos gumikon.
Ha megcsinálod, mindenképpen sok komposztot és/vagy nem túl savanyú tőzeget használj, mert attól nemcsak könnyebb, hanem jobb szerkezetű is lesz a talaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!