CLÍVIA növényem levelei besárgultak, összeszáradtak, lehullottak, épp, hogy él még a növény. Hogyan lehet megmenteni?
Köszönöm a tanácsokat! Az a furcsa, hogy évek óta ott állt, azonos helyen, igen kicsit meleg helyen a két ablak között, de minden évben áprilisban (a szülinapomra) hatalmas, gyönyörű virághalommal lepett meg! A lényeg, évek óta egyformán tartottam (egy helyen, télen nem hidegen, egyformán öntöztem és tápoztam). Aztán egyszer csak, valami ragacs lett a levelein, meg alatta, a tartó asztalkán és kezdett tönkremenni.
Átvittem egy alig fűtött szobába. Mostani állapota: kb 5 tő levélcsonk.
A kérdés csak az, megmenthető-e még és hogyan!?
A ragacs az valószínűleg valamilyen pajzstetű, gyapjasat már én is láttam rajta.
De hogy az tönkretegye, annak hosszú ideig és nagyon soknak kell rajta lenni.
Ha ugyanúgy öntözöd, akkor a legyengült növény már nem tud annyi vizet felvenni, mivel levelek nélkül már nincs, ami elpárologtassa. Emiatt gyökérrothadás lépett fel valószínűleg. Mivel nagy cserépről van szó, lehet, hogy a föld külseje esetleg nem is tűnik olyan nedvesnek, de a belsejében mégis túl sok a nedvesség.
Először is, tartsd félszárazon. Ha még most is vannak pajzstetvek (ragacs), akkor csinálj egy beöntözést pl. Spilannal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!