Ez minek a lárvája?
Nekem hernyónak tűnik.
Nem ismerem, és a felvétel is pont a lényeget nem mutatja, de ha saját tenyésztés, akkor könnyű eldönteni, nézd meg a lábait. Ha rengeteg vékony lába van, akkor ezerlábú. Ha elöl van 3 pár hegyes végű lába, hátul meg tappancsos lábak, akkor hernyó, és az ibolyádat eszi.
Igen, az ürüléke.
Ha megfogtad, és emlékszel a tapintására: ha egész puha, akkor hernyó, ha kemény, akkor ezerlábú.
Ezerlábú szerintem soha nem enne virágot.
Nem, nem fogdostam, fóbiám van a legtöbbtől.
Beszéljünk a mozgásáról. Az ezerlábúak nem szoktak gyorsan futni? Ez nagyon lomha volt ugyanis.
Ez elég egyértelmüen valamilyen hernyó, látni lehet, ha megfigyeled, hogy elöl van 3 pár lába, meg az evési stílusa is egyértelmü.
Azt viszont nem tudom, minek lehet a lárvája.
(Ez fokföldi ibolya, amit eszik?)
Nem eszik, csak "nézelődik". A lábait én nem látom, nem tudom kinagyítani a filmet.
A mozgása alapján én is hernyóra tippeltem, de az ezerlábúak se mindig rohannak úgy, mintha indulna a buszuk.
Az évek során már többször láttam hernyóürüléket valamelyik ibolyámon, de magát az állatot még nem sikerült megnéznem.
Igen, fokföldi ibolya.
Végső soron örülök neki, hogy a nyár utáni fonnyadt virágaival beérte. :-)
Egyébként az ibi gyönyörű kereskedelmi fajta: SP curly ocean.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!