Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ez minek a lárvája?

Ez minek a lárvája?

Figyelt kérdés

[link]

Ha jól gondolom, ez nem egy ezerlábú, hanem valaminek a lárvája?

2021. dec. 15. 05:28
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekem hernyónak tűnik.

Nem ismerem, és a felvétel is pont a lényeget nem mutatja, de ha saját tenyésztés, akkor könnyű eldönteni, nézd meg a lábait. Ha rengeteg vékony lába van, akkor ezerlábú. Ha elöl van 3 pár hegyes végű lába, hátul meg tappancsos lábak, akkor hernyó, és az ibolyádat eszi.

2021. dec. 15. 06:29
 2/9 A kérdező kommentje:

Saját tenyésztés? :D Most vettem észre az ibolyám rendbetétele közben, de már kidobtam a fagyba. Nekem úgy tűnik, hogy csak a virágjait dézsmálta, de már egy ideje ezt tehette.

Sok apró fekete valamit is hátrahagyott, úgy tűnik. Az ürüléke lehet talán? [link]

[link]

2021. dec. 15. 06:35
 3/9 anonim ***** válasza:

Igen, az ürüléke.

Ha megfogtad, és emlékszel a tapintására: ha egész puha, akkor hernyó, ha kemény, akkor ezerlábú.

Ezerlábú szerintem soha nem enne virágot.

2021. dec. 15. 06:43
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem, nem fogdostam, fóbiám van a legtöbbtől.

Beszéljünk a mozgásáról. Az ezerlábúak nem szoktak gyorsan futni? Ez nagyon lomha volt ugyanis.

2021. dec. 15. 07:32
 5/9 anonim ***** válasza:

Ez elég egyértelmüen valamilyen hernyó, látni lehet, ha megfigyeled, hogy elöl van 3 pár lába, meg az evési stílusa is egyértelmü.

Azt viszont nem tudom, minek lehet a lárvája.

(Ez fokföldi ibolya, amit eszik?)

2021. dec. 15. 08:30
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem eszik, csak "nézelődik". A lábait én nem látom, nem tudom kinagyítani a filmet.

A mozgása alapján én is hernyóra tippeltem, de az ezerlábúak se mindig rohannak úgy, mintha indulna a buszuk.

Az évek során már többször láttam hernyóürüléket valamelyik ibolyámon, de magát az állatot még nem sikerült megnéznem.

2021. dec. 15. 09:00
 7/9 anonim ***** válasza:
A "nézelödés" a hernyók rágási technikája, pici darabkákat harapdálnak le a levelek széléröl félkörös mozgással, ameddig elérnek egyhelyböl.
2021. dec. 15. 15:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Azon a részen nem látszódik rágás, és a felvételen jól láthatóan nem is rág. A kérdező is azt írta, hogy csak a virágokat rágta. Úgy emlékszem, nálam se volt soha rágás levélen. Valami más növényre szakosodott hernyó lehet, ami az ibolyából csak a virágokat tudta megenni.
2021. dec. 15. 16:51
 9/9 A kérdező kommentje:

Igen, fokföldi ibolya.

Végső soron örülök neki, hogy a nyár utáni fonnyadt virágaival beérte. :-)

Egyébként az ibi gyönyörű kereskedelmi fajta: SP curly ocean.

2021. dec. 15. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!