Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi baja ennek a Calamondin...

Mi baja ennek a Calamondin bokornak?

Figyelt kérdés

[link]

Semmiből semmi elkezdett pár levél kunkorodni és barnulni, majd lehullanak. Vizet akkor kap ha száraz a föld. Ablak mellett van. Gyümölcsei is fonnyadni kezdenek de még be sem éredtek.

2021. dec. 31. 14:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Jól látom hogy radiátor közelében van? Mert az lehet a baja.
2021. dec. 31. 15:48
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, de csak kicsire van kapcsolva. Panel lakásban kifűtenek a szomszédok és itt szinte mindig hideg, nem kapcsol be.
2021. dec. 31. 16:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Ránézésre túlöntözés. De lehet tápanyaghiány, huzat vagy bármi. Amúgy egészséges. Lehet fertőzés is.
2021. dec. 31. 16:47
 4/8 A kérdező kommentje:
De honnan kapta volna? Itthon vannak bent egész éven, még szellőztetni is ritkán. Tápanyaghiány? Mondjuk több mint 1 hónapja nem tápoztam, azt mondták télen nem kell...
2021. dec. 31. 23:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom télen is kell csak ritkábban.
2022. jan. 1. 00:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Simán a meleg levegő, a hozzá párosuló fényhiánnyal.

Lakásban minden citrusra jellemző a téli levélhullás.

A domborodó levelek jeleznek valamilyen hiányt (talán kalcium), de ez nem feltétlenül valós hiány, lehet valamilyen antagonista elem túlsúlya, a rossz összetétel miatt. Talán tápoldatot kellene váltani.

2022. jan. 1. 06:59
 7/8 A kérdező kommentje:

Rendben megpróbálom. Sajnos ezekhez nem sokan értenek, mindenki "citrus" kategóriába teszi a Calamondin-t, pedig nem déli növény hanem Ázsiai dísznövény.

Ma olvastam hogy a citrusok nem teremnek télen és nem is kell nekik, de a Calamondin egész évben terem és nonstop kell neki a táp. Ma adtam neki, meglátjuk rosszabbodik-e. Köszi addig is nektek.

2022. jan. 1. 18:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Azért teszi mindenki citrus kategóriába, mert egy citrusféle.

Ázsiában termesztett haszonnövény, a világ többi részén inkább dísznövény.

A calamondin télen is teremhet, ha meg tudod adni neki a szükséges feltételeket, de akkor is hűvösebb környezetet igényel.

Ezek külföldi oldalak nem túl jó fordítással, de azért meg lehet érteni belőlük, hogy télen hűvösebb (10-18 fok közti) hely szükséges. A meleg, száraz levegőt nem bírják. Én már ilyen 5 fok körül teleltetett nagyon szép calamondinokat is láttam.

[link]

[link]

[link]

2022. jan. 2. 05:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!