Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha ennek a calamondinnak egy...

Ha ennek a calamondinnak egy ágát kigyökereztetem, az új palántának fog számítani vagy mindjárt 10 évesnek és teremni fog?

Figyelt kérdés

Fámról kép:

[link]

Gyökereztető hormont is vettem hozzá. 3 év után teremnek a citrusok ha jól tudom, de ha 10 éves termő fának az egyik ágát levágom és kigyökereztetem akkor is 10 évesnek számít?

Magról tudom hogy sok évet kellene várni.

2021. aug. 31. 20:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Amint elég energiát tud fordítani a termésnevelésre, akkor már teremhet.

Néhány év kellhet hozzá, de nem sok.

2021. aug. 31. 23:12
 2/5 anonim ***** válasza:

Citrusoknál előfordul, hogy már az első évben virágzanak a dugványok. Kinevelni természetesen nem tudják rendesen, és addig nem is nőnek sehová, tehát ha véletlenül kötnek is, le kell szedni.

Lakószobában nem nagyon fog menni a citrustermelés, az erős fényhiány és a téli meleg miatt.

2021. szept. 1. 07:15
 3/5 A kérdező kommentje:
Calamondin nem déli citrus, Keleti Thaiföldi hibrid... Nonstop terem télen is, mert csak dísznövény, nem nagyon ehető a savanyú termése.
2021. szept. 1. 17:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Attól még nem fogja bírni a sötét és meleg szobát télen.
2021. szept. 1. 17:41
 5/5 A kérdező kommentje:

Ahogy mondtam, 10 éves fa és semmi gondja ahogy láthatod.

Mellette látható 1 vásárolt csemete csak 2 éve van nálam, másik darabb az ablak másik oldalán van. Először oltani akartam a másikra, most pedig akartam gyökereztetéssel próbálkozni, de ha nem terem mindjárt ez a díszfa, akkor nincs sok értelme dísznek használni...

2021. szept. 1. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!