Vadkárok ellen mi a leghatékonyabb, természetesen legális védekezési mód az erdőszéli kertekben? Neked mi vált be?
A kerítés.
Apróvadak ellen, mint pl a nyúl, a fák törzsének a védelme. Mert ők azt szeretik lerágni.
2-es vagyok
Nekem is a második gondolatom a villanypásztor volt, de a mi esetünkben, mivel nem tartózkodunk állandóan ott, csak a szezonban - nyaralóról lévén szó - a jó minőségű, 170 cm magas, betonaljú kerítés vált be tökéletesen. Persze ez nem olcsó mulatság.
Csak ahhoz vagy vezetékes áram kell, ami nem feltétlenül van, vagy meglehetős akkumulátor, amit a dakoták elvisznek a trafóval együtt, ha nincs kerítés.
Ha meg olyan elhagyatott hely, akkor a drótkerítést is elviszik vasoszlopostól.
Vaddisznós helyen a disznók az orrukkal felszakítják a drótkerítés alját, és keresztüljárnak a telkeken. A szarvasok meg beugrálnak az 1,80-as kerítés tetején...
Köszönöm a válaszokat. Sajnos településképi rendelkezések miatt csak nagyon szűk a megvalósítható módszer.(Erdővédelmi terület a besorolása) Igen, a 8.hsz. is nagy igazságokat írt.
Esetleg nem hallottatok valamiféle vegyszeres riasztásról? Valahol olvastam,hogy erdészeti telepítéseknél használnak ilyet. Valami erdész ismerős?
Mivel léteznek kifejezetten vadra és egyben a vadvédelemre is kerítések (nekünk is olyan van) nem hiszem, hogy felétek ez tiltott lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!