Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi a neve annak a szerkezetnek...

Mi a neve annak a szerkezetnek, amivel a PVC-kútból lehet leereszteni a vizet?

Figyelt kérdés
Próbálkoztam gugli képkeresővel, de semmi.
2021. nov. 20. 19:38
 1/5 anonim ***** válasza:
62%

Mi az a pvc kút?- csőkút? Kútból nem szoktak vizet leereszteni, hanem kinyerni, szivattyúni.

Próbálj fogalmazni értelmesen.

2021. nov. 20. 19:43
 2/5 anonim ***** válasza:
57%
Nem a golyó kiszedőre gondolsz?
2021. nov. 20. 21:36
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen, ez az, köszi.

Csak azért nem jutott eszembe így keresni, mert nekem rozsdamentes golyók vannak mindkét kutamban, és nem szoktam kiszedni, hanem csak leeresztem a vizet a golyó elmozdításával. (Így nem vesznek el a golyók tavaszra...)

1

Ha nem értesz valamihez, nem muszáj ám beledumálni.

2021. nov. 21. 07:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni,mekkora a golyó...

Az átmérőjénél 1~2 mm-rel kisebb belső átmérőjű(2m) pvc csövet kellene szerezni,majd 3~5 centi hosszan + alakban be kell fűrészelni az egyik végét. Rá kell húzni 2~3 befőttes gumit.

Ha ügyes vagy,pár kísérlet után sikerül a művelet.

(Igaz,-Te csak vízteleníteni akarsz,az egyszerűbb)

Lehet,hogy vicces,de én felmászok a létrára,és a garázs padlójáról próbálok először egy ugyan olyan golyót felszedni,-tesztelve a szerszámot.

Ugyan is hiába rozsdamentes(vagy üveg,mint az enyémek)a golyó,-erre Bács~Kiskunban,megeszi 2~3 év alatt a homok,és ki kell venni,cserélni(nem csak a vizet leengedni)

2021. nov. 22. 21:56
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi, a névvel már rá tudtam keresni. Van egy kiszedőm, de megbízhatatlan, gumi, és ha megdermed, nehéz vele kiszedni, azért akarok csinálni újat. Leeresztéshez meg egy meggörbített szög van egy meszelőnyél végébe ütve, ez működik, de néha több percbe kerül, mire sikerül a művelet.

A rozsdamentes 22-es csapágygolyók igen drágák voltak, de intenzív használat mellett se kopnak még így tíz év után se, nem engedik egy centit se a vizet, pedig nálam is igen homokos a víz. Javaslom kipróbálni, ha legközelebb cseréled.

2021. nov. 23. 05:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!