Ilyen fenyőt hogyan lehet a legkönnyebben szaporítani?
Nem tudom pontosan milyen fajta: [link]
Ilyen fajtát hogyan lehet könnyen szaporítani?
Olvastam olyan módszert hogy egy tobozt félig beásni cserépbe és rendszeresen öntözni.
Vagy milyen módszerrel lehet a legkönnyebben?
Ez erdei fenyő fekete fenyő. Első ránézésre egy laikus nem tudja megkülönböztetni de nem jó a kép minősége tehát én sem tudom.
Szedd ki a magot a tobozbol aztán ültesd el az a legegyszerűbb. Meleg szobában kinyíllik a zárt toboz.
Inkább feketefenyő, az erdeinek vörös a törzse.
A tobozt a meleg szobába viszed 2-3 napra, attól teljesen kinyílik (a kiszáradástól), és betonhoz ütögetve kiesnek belőle a magok, ha még benne vannak. (Szerintem még benne vannak, legalábbis a lucról meg ezüstről tudom, hogy csak a tél folyamán esnek ki. Anno gyűjtöttem ültetni, és ezzel foglalkozó erdésztől érdeklődtem.)
Ha vannak magot, párat vágj szét, és nézd meg, élnek-e, vagy szárazak. Ha élnek, akkor hideg helyen tárold tavaszig, és amint alkalmas lesz a föld, vesd el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!