Simán lehet. Kéményt csináld meg rendesen hogy ne legyen tűzveszélyes.
2021. nov. 3. 11:22
2/11 anonim válasza:
Más is csinálja.
2021. nov. 3. 11:29
3/11 anonim válasza:
A kérdés csak az, hogy hány fokot akarsz tartani, azaz, milyen növényeket akarsz ott tartani télen. Trópusi növényekhez így önmagában nem jó, hacsak hideg éjszakánként nem kelsz fel pár óránként tenni a tűzre. Mediterrán növényekhez jó, ott nem kell meleg, csak fagypont alá ne menjen a hőmérséklet, de erre a célra meg be lehet tenni vészfűtésnek egy hősugárzót, ami mondjuk 2 fokon kapcsol. (A 2 fokhoz meg kell buherálni, mert ilyen gyárilag szerintem nincs.)
2021. nov. 8. 18:08
4/11 anonim válasza:
Nézd át az akvapóniás videókat. Onnan megérthető, hogy miért tartanak a félig földben levő üvegházakban több köbméter vizet. Máshonnan meg tudható, hogy inkább gáz- vagy olajkazánt használnak, mert az szabályozható. A fűtés mindenképpen drága mulatság.
2021. nov. 8. 18:32
5/11 anonim válasza:
Ahogy írják függ attól milyen növényeket tervezel benne nevelni.
Akik növénytermesztéssel foglalkoznak nagyobb üvegházban, foliasatrakban és tavasszal korán árulják a palántákat sem fűtenek télen kora tavasszal kezdik.
Ha trópusi éghajlatot kedvelő növényeknek akarod akkor nagyjából állandó hőfok kell télen sem lehet hideg.
Kis kazánba kevés fa fér a kevés fa hamarabb elég, gyakran kell rá parkolni. Képzeld el hogy télen nem leszel otthon egy fél napot a tűz kialszik kint -10C°. Exponenciálisan fog zuhanni a hőmérséklet hirtelen lehűl az egész.
Ha meg ne adj isten még ennél is hidegebb lesz akkor a kazánnak éjjel nappal menni kellene a maximumon rohadt sok fát bezabálva. Az állandó hőfok megtartása miatt szeptember végétől május elejéig fűthetnéd.
Nekem a gatyám rámenne. De én gázzal csinálnam ahol beállitod a kívánt hőfokot aztán tartsa szépen a meleget ha van rá pénzed minek vesződnél 3 óránként a fával?
2021. nov. 8. 20:59
6/11 anonim válasza:
Normális, de homokkal kell lefullasztani hogy épp csak szinte parázson égjen, akkor kevés tüzelőanyag kell éjszakai fagyokra.
2000 virágom van most így.
2021. nov. 9. 10:25
7/11 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. 24 m2- ereshez tervezek 5 Kw-ost betenni. Ha megrakom kb. este 11 kor es csak reggel 6 kor teszek ra megint az nem tul sok ido kieses?Attol felek, h hamar leeg a fa kb. 1 ora, es rovid ideig tartja csak a meleget. Tehat hajnali 2, 3 ora korul teljesen kihulne. Mit gondoltok?
2021. nov. 9. 13:32
8/11 A kérdező kommentje:
Hagyomanyos zoldsegekben gondolkozom, paradicsom, paprika, salatafelek, hagyma, retek. (Tehat nem ananasz vagy banan :)) Amiket szabadfoldben amugy is termelek, de most korabbra szeretnem hozni. Tudom, h nem futhetovel is lehet nyerni egy keveset, de en tobbet szeretnek.
2021. nov. 9. 13:37
9/11 anonim válasza:
Rakd körbe téglával a kandallót, akkor nem baj hogy kialszik a tűz. A tégla lassan fog kihűlni.
2021. nov. 9. 15:19
10/11 anonim válasza:
Számold ki először a matekot.
Az apósom is nekiállt egy hasonlónak. Azután amikor kiszámoltam neki, hogy kb 600 Ft-ba jött neki darabja a tv paprikájának, nagyra nyíltak a szemei.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!