Kezdőoldal » Otthon » Kert » Dróthálót szeretnék kifeszíten...

Dróthálót szeretnék kifeszíteni, van itthon bontott téglám, hogyan rakjak oszlopot belőle?

Figyelt kérdés
120 cm magas a háló. Gondoltam rakok oszlopokat és a közökbe méretre vágva berakom a dróthálót. Mennyire kell komoly alap, ha kell egyáltalán, vagy elég a föld alatt 3-4 sorral kezdeni a rakást?
2021. okt. 31. 08:47
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Nem is értem, hogyan akarod leütni a betonvasakat a földbe.

80 centis betonalap kell a téglának, nem ilyen hülyeség.

Amúgy 2 ezer forint körül van egy 210 centis betonoszlop.

2021. nov. 1. 17:26
 22/27 A kérdező kommentje:
Nem erődítményt akarok, csak egy belső virágoskertet elkeríteni bontott téglából ami 120 centi lenne. Ja, hogy te mást akarsz? A betonoszlop a legolcsóbb, tudom, úgy is néz ki.
2021. nov. 1. 17:35
 23/27 anonim ***** válasza:

A bontott tégla sem az esztétika csúcsa szerintem.

De miért nem akarsz normális betonalapot csinálni neki?

2021. nov. 1. 17:39
 24/27 anonim ***** válasza:

Értsd már meg, a tégla oldalirányban minimális erőt bír csak. A minimum hozzá a belsejében egy erősebb vascső, beton alapba téve, és ehhez rögzítve a háló. A tégla csak optikai tuningnak jó, tartó funkcióra abszolút nem alkalmas. Két év múlva kitalálod, hogy a hálóra felfuttatsz valami virágot, és a szél leborítja az egészet. Hosszú távon valószínűleg még virág se kell hozzá.

Csinálj oszlopot vasbetonból, vasból, vagy fából. Ezek bírják, alkalmasak kerítésnek. A téglának meg rendelj egy konténert. Vagy építs belőle valami melléképületet, ha olyan sok. Járdának is le szokták rakni, de a téglák közeit állandóan gyomirtózni kell, mert kinő közte a gaz, másrészt ott még fokozott a szétfagyás veszélye, ha nem kéménytégla.

2021. nov. 1. 17:47
 25/27 A kérdező kommentje:
Milyen erő? Egy 120*200 as drótháló lesz beakasztva a két oszlop közé. Az még opció volt hogy fent az oszlop tetején összekötöm a betonoszvasakat, úgy hogy közé hegesztek ugyanolyan anyagból.
2021. nov. 1. 18:33
 26/27 anonim ***** válasza:
Kiszálltam...
2021. nov. 1. 19:41
 27/27 anonim ***** válasza:
Beteg. Én is.
2021. nov. 1. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!