Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kardvirágot társasház udvarára...

Kardvirágot társasház udvarára érdemes ültetni, ahol közvetlenűl napfényt soha nem kapna?

Figyelt kérdés

2021. okt. 19. 16:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem kap napot, nem fog virágozni, még ha meg is marad.

Szerintem inkább valamilyen árnyékkedvelő növényt válassz, ami jól is fogja érezni magát azon a helyen, nemcsak vegetál.

2021. okt. 19. 17:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a kardvirág fényigényes, nem sok örömed lenne ott benne.

Mondjuk, az első évben azért talán kivirágozna valamilyen szinten, a hagymagumóban eltárolt tápanyagok segítségével, de a fényhiány miatt új tápanyagot már nem gyűjtögetne a következő évre, így minden évben újat kellene venned.

2021. okt. 19. 17:50
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem jó gondolat.

Minden élőlény a neki kedvelt környezetben érzi jól magát. A kardvirág fénykedvelő.

2021. okt. 19. 20:58
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ajándékba kaptam kardvirág hagymákat, azért akartam azt ültetni. De így nincs értelme.
2021. okt. 20. 11:43
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Add valakinek, akinek van kertje, és esetleg próbáld meg vele valami árnyéktűrő dologra cserélni, akár pl. kis télizöld, vagy valami árnyékliliom, azok is szépek, és közvetlen napfény nélkül is fognak virítani.
2021. okt. 20. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!