Banánfa,és leander téliesítése?
Rosszul tudod, két teljesen különböző teleltetést igényelnek.
A banánnak kell a téli fény és egy bizonyos hőfok, a leandernek nem. Nálam a szuterénben telelnek a leanderek, arasznyi széles barna (sörösüvegtalp) üvegen át kapnak némi fényt. Ilyen helyen az kell, hogy ne menjen 15 fok fölé a hőmérséklet, de az idő nagyobb részében ez alatt legyen. És nem szabad nagyon öntözni. Amikor már teljesen száraz a föld, akkor öntök egy fél adag vizet. (4 nagy van, plusz egy csomó kicsi.) Már kb. 15 éve teleltetem őket így.
Létezik olyan leander, ami kicsivel -10 alatt is is kibírja, de a többség ilyenkor már kinyiffan. -3 körül is általában lefagy az összes levele, meg a vékonyabb ágak. Volt vagy kétszer, hogy túl későn vittem be őket, mert a sötét teleltetés esetén jobb minél tovább kint tartani őket, és ilyenkor láttam magam is a fagy hatását. Amúgy előfordult már, hogy csak karácsony előtt kellett behozni, de a november legvégét általában meg lehet vele várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!