Leander elfagyás, regeneráció?
Sziasztok!
Április 1-el előhoztam elég nagy, sok éves leanderjeinket (8db). Az előtte lévő napokba már 17-18 fok is volt, gondoltam megfelelő az időpont a kirakáshoz. Gyönyörű zöld levelei voltak, talán sosem volt még ennyire szép teleltetés után... Aztán jött az éjszakai (nálunk -1, -2) pár órás reggeli fagy... Pár nap múlva láttam hogy a levelek elkezdtek barnulni... Eltelt 1 hónap... Időközben kapott Substral tápot, a tetejére új földet. Gyakorlatilag a 8 leanderből 7-nél a levelek 70% sárga, elszáradt.... Ezeket levagdostam a tövénél (nem kis munka volt...) Néhány szárba belemetszettem és szép zöldek... Kérdés... Regenerálódnak a leanderek? Szépek lesznek ugyanúgy? Vagy mire számitsak ezek után?
-1-2 fokban a szárak nem szoktak károsodni. Ha némelyik mégis, akkor meg majd lentebbről, az erősebb részekből fog újrahajtani. Lassan már időszerű, nálam már kezdenek hajtani.
Ha úgyis csupaszok, akkor lehet, hogy most lenne itt az ideje a visszavágásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!