Ez a korallvirág még menthető? Mit csináljak vele?
Évekig gyönyörű volt és hozta a virágait, aztán egyszer valami történt (azóta se tudom, mi), ledobálta az alsó leveleit és megnyúlt. Elég csúnyácska szegény, kb. menthetetlennek látom, de nem akarom kidobni.
Persze.
Vágd vissza kb 2-3 cm rövidre.
A kis ágakat feldarabolhatod kb 5-6 cm-es dugványokra.
Egy másik cserébe kicsit nedves földbe beleszurkálod.Hamar kihajt és gyökeret ereszt.
Az öntözést mérsékeld,mert könnyen kirohad.
És tedd világosabb helyre, különben ugyanúgy megnyúlik mint most.
Évek óta kaspóban van, eddig semmi baja nem volt vele. Ablakban tartottam, közvetlenül érte fény, kb. 2 hete raktam át hátha jobb neki, szóval a fénnyel sem lehet gondja.
Az öntözésre megpróbálok odafigyelni, tápoldatot kaphat néha vagy azzal rosszabb lenne? Visszavágom őket. Köszi szépen! :)
A korallvirág annyira fényigényes, hogy az ablakban kapott fény is lehet neki nagyon kevés, ha viszonylag rövid idejű a napsütés, és meleg párosul hozzá. Ha ez nem lenne extrém módon fényhiányos, akkor a levelek fél centinként lennének, nem ilyen távol egymástól.
Emellett tápanyaghiány is van, meg jó eséllyel részleges gyökérrothadás is, a kaspó és a túlöntözés miatt.
A 2. válaszoló által írtak mellé még annyi, hogy a földje mostanra valószínűleg már tönkrement a túlöntözés miatt. A visszavágáskor ki kellene ütni a cserépből, megnézni, mennyire van átszőve élő gyökerekkel a földlabda. Vagy megnézés nélkül, eleve leszedni a föld 3/4 részét, és egy olyan cserépbe ültetni, laza általános virágföldbe, aminek az űrtartalma csak fele-kétharmada a mostaninak. Aztán ha szépen fejlődik, vissza lehet ültetni ebbe. De ha nem találsz jobb helyet neki, akkor hiába minden, főleg, hogy jönnek a rövidebb nappalok. Ennek igazából hűvösebb beltér lenne a jó, rengeteg fénnyel. Nyáron meg szabadban tartani, félárnyékban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!