Atka ellen "megelőző jelleggel" érdemes-e ősszel permetezni? Részletek lenn.
Figyelt kérdés
A környéken minden kertben van pár tő szőlő, és idén nagyon durván atkás lett mindenhol (kis először vörös/barna később szürkébe váltó "búbok" a leveleken), kivéve nálam. Nem tudom miért, idén én csak bordói lével permeteztem - nálam összvissz 4-5 levél lett ilyen, a szomszédnál az egész szőlő. Kérdésem, hogy szüret után valami felszívódó atkaölővel érdemes-e permeteznem, hogy jövőre ne jöjjenek vissza.2021. aug. 25. 20:32
1/1 anonim válasza:
Nem érdemes. Olyankor már nincsenek felnőtt példányok, a peték pedig biztos helyen várják a következő évet.
Majd jövő nyáron, amikor először megjelennek, akkor használj Flumite vagy egyéb mélyhatású atkaölőt.
A gubacsok felfelé állnak, ugye, nem lefelé? Mert az nem atka lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!