Ha egy gyümölcsfa megáll a növekedésben és több éve nem nő már akkor az soha nem is fog nőni ?
Előfordul ez is, az is.
Kb. 100 gyümölcsfám van, régebben több volt. Némelyik kicsi is marad, és soha nem lehet rájönni, hogy mitől, mert a másik ugyanolyan meg megnő. De olyan is több volt már, hogy 6-8-10 évig alig mocorgott, aztán fogta magát, és nekilátott nőni, szokásos méretű fa lett végül.
Nekem van 2 közepes szilvafám . Terem is rajta,de nem nő már . Szerintem megállt a fejlődédben
. Közepes nagyságú. Szerinted? Várom kb 2 éve,hogy nőjjön erre nem akar. Azt hittem nagyra fog nőni. Mit gondolsz a szilvafáimról? Hiába várom,hogy megnőljenek? Közepes nagyság a törzse is nem bot szál ,de nem is nagyon vastag.
nem írtad, hogy terem-e? Ha bőven terem, akkor ilyen a fa génje, hagyni kell. Ha nem terem, az sem jelent semmot, mert néhány gyümölcsfa 56 éves korában terem ellőször.
Az egyik almafám tíz éve alig nőtt fél métert, de szakadásig van rajta alma. Ha kicsi, hát kicsi..
A kukachoz az égvilágon semmi köze az időjárásnak.
A kukachoz az anyukájának meg az apukájának van köze. Meg neked, mert nem permetezted.
Nyilván nem jól permetezted, erre bizonyíték, hogy ott vannak azok a kukacok.
Lehet, hogy félreérted a permetezés lényegét, előfordult már itt mással is. Az nem olyan dolog, hogy egy-két alkalommal VALAMIKOR megszórod valamivel, és az egész évre biztosítja a kukacmentességet. A rovarölők átlagban csak 5-7 napig ölik meg azokat az épp kikelő molylepkehernyókat, amik be akarják fúrni magukat a gyümölcsbe. Ha a több hónapos veszélyes időszakon belül pont akkor nincs a gyümölcsön hatékony permetvédelem, amikor az adott hernyó kikel a tojásból, akkor kukacos lesz a szilvád.
Amiket most találtál a gyümölcs belsejében, azok olyan 2-3 hete kelhettek ki. Ha pont nem permeteztél az előző héten, már meg is van a pontos magyarázat. Ezen kívül már csak az lehet a magyarázat, hogy nem megfelelő szerrel, vagy nem megfelelő permetléfedettséggel permeteztél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!