Kezdőoldal » Otthon » Kert » Átülthetetem ilyenkor a rózsámat?

Átülthetetem ilyenkor a rózsámat?

Figyelt kérdés
Költözés miatt dugványoztam a kedvenc rózsámból, még ősszel. Erősen kinőtték az edényüket (ilyen hosszú, keskeny) szeretném nagy cserépbe átültetni. Most lehet ilyet, nem ártanék?
2021. aug. 19. 13:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha edényben van, akkor mi lenne a probléma? Ugyanúgy megmarad egyben a gyökérzet a földdel, csak ezután több föld lesz még a földlabdán kívül. Arra vigyázz, hogy a földlabda ne essen szét, mert az már gond lehet. Ha valami olyan edény, ami kevesebbet ér, mint a rózsa, akkor inkább késsel hasítsd végig pár helyen az aljáig, hogy le lehessen hámozni a földről. Ha elkezded nyomkodni, akkor a föld lepotyog a gyökerekről.
2021. aug. 19. 14:04
 2/6 anonim ***** válasza:
ültesd nyugodtan
2021. aug. 19. 15:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Átültetheted, de kicsit visszamarad a növésben. Ez legyen a legnagyobb probléma.

Amit ajánlok: a földje nyirkos legyen, mert akkor egyben marad, ha kiemeled a cserépből. A száraz föld széthullik, ami nem jó.

2021. aug. 19. 16:01
 4/6 anonim ***** válasza:
74%

Pont ellenkezőleg.

Hagyni kell kiszáradni a földet, mert akkor a víz távoztával összehúzódik, és egyrészt keményebb lesz, nem esik szét, másrészt meg elválik az edény falától. A nedves az képes hozzátapadni az edényhez.

2021. aug. 19. 18:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, megoldottam! :) Száraz volt a föld, igy egybe kijött, es most jól meglocsoltam mindet.
2021. aug. 19. 19:22
 6/6 anonim ***** válasza:
ha a gyökér jól befonta már akkor tökmidegy hogy nedves földdel ülteted vagy szárazzal, a gyökerek egyben fogják tartani
2021. aug. 19. 19:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!