Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit ültessek,vessek?

Mit ültessek,vessek?

Figyelt kérdés

A papámnak van egy nagy kb.300nm kertje.

Csak ő már kicsit idős és nem nagyon akar már bele ültetni,vetni.

Úgyhogy most ideiglenesen nekem adta, mit tudok bele majd jövőre vagy akár még idén ültetni,vetni, amire elég egy héten 2szer ránézni?

A probléma az is, hogy van lótetü és drótnyű.

2021. aug. 12. 08:53
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Idén ami már bevált nekem 1.borsó (mivel a földben nincs sok tápanyag, ezért gondolom a gümőképzőmicsodák miatt)2retek3.nyári retek(ez a borsó helyére ment jól is nőlt a nitrogéntől)4.kukorica5.paradicsom

Paprika nem annyira sok volt rajta de kicsik

2021. aug. 12. 09:01
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
A papádnak biztos van már sok tapasztalata, neki nincs valami ötlete?
2021. aug. 12. 09:30
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Bab bejöhet még.

Esetleg borsó, tök, uborka.

2021. aug. 12. 11:47
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Tökféléket nagyon tudom ajánlani. Patiszon és cukkíni nagyon hálás de azt inkabb jövőre.

Most próbáltam a kolbasztököt, gyönyörű szép, a levelei is mutatósak, keress csak rá egy fotóra. Sokat gyönyörködök benne. Fel kell futtatni kerítésre vagy lugas alapra. Ha érzi hogy tud futni, beindul mint állat.

2021. aug. 12. 12:49
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Fertőtlenítsd a talajt, mert a lótetű és a drótféreg nagyon kellemetlen tud lenni, mert elrágják a növények gyökereit. Megéri megtenni (Gazdaboltokban érdeklődj szer felől). Érdeklődj a nagypapától, a szomszédaitól is...
2021. aug. 12. 15:14
 6/17 A kérdező kommentje:
Ok kösz mindenkinek
2021. aug. 12. 15:23
 7/17 anonim ***** válasza:

Idén már olyan sok mindent nem lehet.

Ha belehúzol, téli retket meg rövid tenyészidejű kifejtőborsót még lehet, ha nincs aszály felétek. (Mert öntözni nemigen tudsz, ha jól gondolom.) 1-2 hét múlva a hónapos retek is mehet. Ha tudsz szerezni karalábépalántát, még az is jó lehet. Cékla is, bár lehet, hogy csak bébicéklának. A karalábét, céklát, meg a retket megeszi ilyenkor nyáron a földibolha, ha nem permetezed, szóval erre figyelni kell, ha felétek is elterjedt.

Szeptember közepe felé lehet kisebb hagymákat duggatni, és ha bejön a hűvösebb idő, lesz zöldhagymád. A maradékot meg tavasszal megeszed, április közepére újra kihajt.

Még az áttelelő salátát is meg lehet próbálni.

2021. aug. 12. 15:53
 8/17 anonim ***** válasza:
De hogy 300 m2 nagy kert? Nem lehet, hogy egy nullát lefelejtettél? Mert a 300 az elég kicsike. Még négyszögölben se túl hatalmas.
2021. aug. 12. 15:55
 9/17 anonim ***** válasza:

#8,

Neked kicsi, másnak (az idős nagypapának) pedig nagy. Relatív.

A lényeg, hogy 300 m2.

2021. aug. 12. 16:17
 10/17 A kérdező kommentje:

Régen amikor még a szüleimmel laktam akkor 5nm kertem volt.

Na az tényleg nagyon kicsi.

Ahhoz képest ez relatív nagy.

2021. aug. 12. 16:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!