Kezdőoldal » Otthon » Kert » Természetes gyomírtás? Mennyir...

Természetes gyomírtás? Mennyire hatékony?

Figyelt kérdés

Több mint egy évig volt lakatlan a ház, mielőtt beköltöztünk (vásárlás után felújítottunk), így 0 kertrendezés volt. Az egész kert tiszta gyom, de főleg az első kert, és sajnos van pl parlagfű is.

Vegyszeres gyomírtást kisgyerek miatt nem szeretnénk, de szkeptikus vagyok a természetes módszereket illetően (ecet, sós víz, forrásban lévő víz, stb). Szóba jött a letakarás is, de a nagy terület miatt ez max a ház előtti részen lenne megoldható.

Tapasztalatok alapján mennyire hatásosak a természetes megoldások? Érdemes megpróbálkozni vele?

2021. aug. 10. 07:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én fekete fóliával takartam le és mindig haladtam vele a kert végére. Természetesen a fóliát rögzítettem pl. téglákkal. A gyomirtóval inkább az a baj hogy erősebb gyomok jönnek fel utána. A só/ecet pedig tönkretesz mindent. Forró levegővel, perzselővel lehetne még de az veszélyes ha meggyullad valami.
2021. aug. 10. 08:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Amit felsorolsz az nem "természetes" gyomirtás, hanem egy 4 elemit végzett gyermekded személy elképzelése. Fogni kell egy kapát, kéziásót, ásót, esetleg fűnyírót és sámlit és neki kell állni fáradságos, hajolgatós kézi munkával megszabadulni a gyomoktól. Ahhoz persze kell némi gyomnövény ismeret is. A tarackos, gyökértörzses növényeknél mindent ki kell ásni a földből, mert különben azok újra kihajtanak a földben maradt részekből, ez igaz a gyermekláncfűre (pitypang) is.
2021. aug. 10. 08:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Természetes gyomirtó: kasza.

Na jó, kaszagép.

2021. aug. 10. 09:31
 4/6 anonim ***** válasza:
47%
Lefújsz mindent glifozáttal, a gyereket meg 2 napig nem engeded ki!
2021. aug. 10. 10:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Folia jo, ha sima pe folia akkor a viz is megmarad rajta es csunya. A szel elfujja. Teglazni meg ugy nez ki ahogy.

Geotextil jo de azt is atnovik ha olyan kedvuk van. Ezek onalloan nem neznek ki jol.

Szorsz ra murvat. Az tok jo, legalabb 10cm vastagon. Az jo.. lenne. De valojaban ott is lesz gyom. Nem alulrol no ki, egyszeruen rano. Felulrol lefele belegyokerezik a murvaba es atuto a geotextilt.

Viszont konnyebb gyomlalni, ha nem hagyod megerosodni akkor a murvabol konnyen kihuzhato gyokerestul.

Tehat barmit valasztasz lesz gyom. A betont talan nem novi at.

2021. aug. 10. 10:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha parlagfű van, akkor az azt jelenti, hogy korábban művelve volt, és most valami ilyesmi kinézetű:

[link]

Tehát, a takarás lehetetlen, a méteres gaz miatt.

A gyomirtó se veszélyes a gyerekre másnap (még akkor se, ha megeszik pár levelet), de itt nem az a megoldás. Mivel a lepermetezett gyom csak ottmarad, nem párolog el a gyomirtótól. Itt most azt kellene tenni, hogy szerezni egy erősebb motoros kaszát, és a lájtosabb részeket damillal ledarálni, a durva részeket meg ütőkéssel kivágni, földszintig. Ha minden megszáradt, akkor összegyűjteni és megszabadulni tőle, a földet meg rotációs kapával felverni (amikor nedves egy kicsit), és akkor megint kert lesz a kert. Onnan lehet majd elindulni, akár kertészkedni akartok jövőre, akár gyepesíteni.

Az évelő gyomokat utána szeptemberben majd foltkezeléssel ki lehet gyomirtózni.

2021. aug. 10. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!