Kezdőoldal » Otthon » Kert » A sárgadinnye milyen gyorsan nő?

A sárgadinnye milyen gyorsan nő?

Figyelt kérdés
Van pár palántám amin elkezdett növekedni a sárgadinnye, akkora mint egy ökölnek a fele. Locsolom, napos részen van, kb mikorra lesz érett? Nem tudom mi a neve, de a héja gerezdes lesz.
2021. júl. 20. 18:45
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Lehet hogy soha.
2021. júl. 20. 19:57
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem őszig még beérhet 1-2, de eléggé későn vetetted el a magokat.

Egy próbát megér - öntözd.

2021. júl. 21. 09:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Olyan 25-30 nap múlva lesz érett. Gyorsan fejlődik.
2021. júl. 21. 15:09
 4/8 A kérdező kommentje:
Április végén vetettem a magokat és nem fejlődött a palánta, hiába locsoltam tápoldattal. Kiültettem mérgemben az 5 centis palántákat és most lett rajta pár növekvő dinnye. Locsolgatom és majd kiderül mi lesz belőle.
2021. júl. 21. 15:29
 5/8 anonim ***** válasza:

Április végén felesleges elkezdeni palántával szórakozni. Olyankor már meg lehet kockáztatni szabad földbe, végleges helyre. Május elsején van a szokásos ideje.

Ami ebben a növénycsaládban van, semmi nem tűri jól az átültetést, tehát csak abban az esetben érdemes bevállalni a lassú fejlődést, ha május elejére már egy fejlett növényed van.

2021. júl. 22. 04:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Úgy néz ki jól tűrték, mert kezd nőni a dinnye, de az a kérdés hogy betud e érni még 1 hónap alatt vagy azon belül. Körülbelül 1 kiló körül van a végleges súly, de majd kiderül. Pár nap múlva látni fogom érdemes e várni rá.
2021. júl. 22. 08:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Miért, mi lesz egy hónap múlva, hogy addig kell beérni?

De ahogy írtam, 1 hónapon belül be kell érnie, ha jó körülmények közt van.

Viszont ha helybe vetetted volna május elsején, nem kínlódsz a palántával, akkor a legnagyobb már kiló körül lenne, a második fél kiló körül, és a harmadikat meg a negyediket nézegetnéd, hogy vajon beérnek-e egy hónapon belül.

2021. júl. 23. 05:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Magam akartam kipróbálni az ültetéstől a termésig. Előtte nem csináltam ilyet, de már tudom hogy minél előbb kell a magokat elültetni.
2021. júl. 23. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!