Vettem sárgadinnyepalántákat, viszont egy rekeszben két tő volt. Most akkor ott két dinnyepalánta fejlődik vagy a föld alatt ágazott ketté a szára?
A dinnye nem tud föld alatt kettéágazni. Magról kel, kijön a föld fölé a két sziklevél, utána jönnek a rendes levelek, és ezek hónaljából tud a dinnye elágazni.
Palántatermelők nem szoktak két szem drága magot tenni egy kockába, valószínűleg véletlenül esett bele egy plusz szem.
Ha jó a földed, meg rendesen öntözöd, akkor nem lesz baj abból, hogy kettő nő egy helyen. Régebben sok dinnyét termeltünk helybe vetéssel, és ha egy helyen nem kelt ki egy se, akkor a szomszédjában két szálat hagytunk meg. (Mag volt bőven, nem vásároltunk drága hibrid magokat, hanem szedtünk magot az előző évben, így 4 szemet tettünk egy fészekbe, ha több is kikelt, akkor a felesleget kihúztuk.)
Köszönöm válaszod!
Nem tudom, mennyire lehetett véletlen, mert találomra vettem ki kettőt egy gyümölcsösládányi palánta közül a boltban és mindkettőnél ez volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!