Áfonyára a föld savanyítása, ecettel lehet?
Ebből gondoltam, hogy lehetséges, mivel még nincs elültetve, ezért szerintem erősebb dózisban a virágföld ph-ját jobban le tudom vinni 4ph-ig.
Most nincs időm megnézni a Youtube-ot, de simán jó az ecettel vagy kénsavval való talajsavanyítás, a gyakorlatban használják. Be kell tartani a határokat, nem eltúlozni, egyenletesen a talajba juttatni, inkább többször hígabbat, és jó lesz.
Mindkettő csak edényes nevelésnél működik, mert kiültetve a gyökerek elmennek a kezelt részből a kezeletlenbe. Csapvizes (klóros) öntözés esetén szokták így savanyítani a cserép talaját, ha már felment a pH-ja.
Mondjuk, ha ilyen bóvli földet vettél, aminek még a pH-ját se tudja meghatározni a gyártó, csak összekever minden szemetet, akkor lehet, hogy emiatt nem fog nőni benne semmi.
Na, megnéztem ezt a McMenemy Márkot, hát pont szabad földet ecetez, ami így kertben teljesen értelmetlen, ahogy írtam is.
Szoktam nézni néha munkahelyen a Kert Tv-t, elég hajmeresztő kertészeti ismerethiányok fordulnak elő benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!