Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ki mit csinál ősszel a sok...

Ki mit csinál ősszel a sok diófa levéllel a kertben??

Figyelt kérdés
2021. júl. 20. 00:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Összegereblyézük a faleveleket mindig a kertben.
2021. júl. 20. 01:15
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Összegereblyézem
2021. júl. 20. 03:32
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Tavaszra eltűnik. Sok a giliszta, elhordják. Ha valahol mégis marad, azt rotációs kapával beforgatom. (Nem díszkert, hanem termelésre való.)
2021. júl. 20. 05:57
 4/14 anonim ***** válasza:
Összegyűjtöm, és viszem a málnásba talajtakarásnak.
2021. júl. 20. 09:34
 5/14 anonim ***** válasza:
Nem minden talajnak jó a diófa levél, ezért a komposztba nem is rakom bele. Levélfúvóval össze fújom egy helyre és bezsákolom, megy a kukába.
2021. júl. 20. 09:53
 6/14 anonim ***** válasza:

"Nem minden talajnak jó a diófa levél"

ezt meg tudnád indokolni?

én komposztálom

2021. júl. 20. 10:38
 7/14 anonim ***** válasza:
51%
Eleve savas és növekedés gátló hatása van a diófa levélnek, juglon hatása miatt. Természetesen lehet komposztálni, de külön és tovább tart, mire használható lesz.
2021. júl. 20. 11:45
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Minden korhadó szerves anyag savas.

Én még nem hallottam, hogy dió ültetvényben elsavasodna a talaj.

Növekedésgátló juglon.

Igen, de mire a levél annyira elkorhad, hogy ne legyen egyben a levéllemez, addigra a juglon is elbomlik.

Én egyben szoktam komposztálni.

Persze rétegezni, keverni kell mással, mert a dió levél fizikai adottságainál fogva egybeáll, "nemezesedik" és elvezeti a vizet, nem jut oxigénhez és ha rosszul csinálod, akkor 5 év múlva is "épek" a levelek.

Így keverve, néhányszor átforgatva egy éven belül "földdé" komposztálódik.

2021. júl. 20. 11:56
 9/14 anonim ***** válasza:
Nekem a kertészmérnök mondta, hogy a komposztot könnyen elronthatja a diófalevél. Illetve nem ajánlotta a kiskertembe - paprika, paradicsom, krumpli alá. - Homokosabb talajt javasolt, vagy ahogy te mondod keverni is lehet. Egy komposztálóm van, tervben van még egy - könyebb forgatás miatt. A diófalevelet esetleg ágaprítón vagy valami kisebb darálón gondoltam átengedni.
2021. júl. 20. 12:11
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és mindig elfelejtem leírni ezeknél a kérdéseknél.

A száraz diófalevél kiváló a kutyaház téliesítésére, színig töltöm minden évben mind a két kutyaházat. A kutya elrendezi magának, még ilyenkor töltök bele, ha kevésnek találom.

Remekül szigetel, illatos lesz a kutyabunda, és segít az élősködők távoltartásában.

Ezt a tippet itt a gyakorin olvastam évekkel ezelőtt. Bevált! :)

#4 voltam.

2021. júl. 20. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!