Kezdőoldal » Otthon » Kert » Diófás terűletre mit lehet vetni?

Diófás terűletre mit lehet vetni?

Figyelt kérdés

Van egy 1600m2 terűletem amiben van 10db nagy diófa.

Milyen konyhakerti növényeket lehet ültetni vagy vetni?

Azt halottam hogy a konyhakerti növények nem igazán maradnak meg diófás környezetben.Vagy ha meg is marad silány termés hoz vagy meg sem marad.

2021. máj. 13. 15:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A lombját takarítod? Mert itthon én nem és még a gaz se nő meg alatta :) 3-4 m-re tőle (tehát a korona szélétől) már van mit keresni. Pl. málna van ott, de volt vetemény is. Persze ahol nem árnyékol.
2021. máj. 13. 16:55
 2/3 anonim ***** válasza:
A diófa, akár a fenyők alatt alig-alig él meg valami, mert nemcsak a lehullott levelei, de a gyökere sem hasznos a növényeknek. Az első jót tanácsol.
2021. máj. 13. 17:58
 3/3 anonim ***** válasza:

Diófa alatt azért nem nőnek meg a növények, mert a dió gyökerei kiszárítják a talajt. Lehajló ágak alatt a fényhiány is gond. De ezek a problémák minden nagyobb fa esetén fennállnak.

Én nem takarítom el a leveleket, lebomlanak magukról. Nincs semmi gond, a juglon a levelekkel együtt tavaszra nagyjából eltűnik. Csak a két diófa közelébe nem ültetek semmit, mert nem tudom naponta öntözni.

Általában azzal kell számolni, hogy a fáknak a lombjuk alatt nagyon sűrű a gyökérzetük, és még ugyanekkora távolságon szintén vannak gyökerek, csak ritkábban.

Ha nem tudsz hetente két bőséges öntözést végezni, akkor a törzstől leméred a teljes korona átmérőjét, és ezen belülre nem ültetsz semmit. Ha tudsz rengeteget öntözni, akkor csak a korona alá ne ültess, és két említett kör közé is inkább olyasmit, ami hamar kijön, nem marad ott a nyári aszály idejére, amikorra már eltűnik a talajból a téli csapadék.

2021. máj. 14. 06:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!