Diófás terűletre mit lehet vetni?
Van egy 1600m2 terűletem amiben van 10db nagy diófa.
Milyen konyhakerti növényeket lehet ültetni vagy vetni?
Azt halottam hogy a konyhakerti növények nem igazán maradnak meg diófás környezetben.Vagy ha meg is marad silány termés hoz vagy meg sem marad.
Diófa alatt azért nem nőnek meg a növények, mert a dió gyökerei kiszárítják a talajt. Lehajló ágak alatt a fényhiány is gond. De ezek a problémák minden nagyobb fa esetén fennállnak.
Én nem takarítom el a leveleket, lebomlanak magukról. Nincs semmi gond, a juglon a levelekkel együtt tavaszra nagyjából eltűnik. Csak a két diófa közelébe nem ültetek semmit, mert nem tudom naponta öntözni.
Általában azzal kell számolni, hogy a fáknak a lombjuk alatt nagyon sűrű a gyökérzetük, és még ugyanekkora távolságon szintén vannak gyökerek, csak ritkábban.
Ha nem tudsz hetente két bőséges öntözést végezni, akkor a törzstől leméred a teljes korona átmérőjét, és ezen belülre nem ültetsz semmit. Ha tudsz rengeteget öntözni, akkor csak a korona alá ne ültess, és két említett kör közé is inkább olyasmit, ami hamar kijön, nem marad ott a nyári aszály idejére, amikorra már eltűnik a talajból a téli csapadék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!