Paprika (fehér) palántáim már másfél méteresek, van velük teendő? Magról vetettem kb másfél hónapja. Mikor jelenik meg a termés?
Sokan azt mondják, csak bizonyos paprika fajtákat kell metszeni, általában nem. Hallottam olyat is, hogy a lakásban nevelt paprika palánták túl nyúlánkra nőnek, ami állítólag nem tesz jót nekik.
Na de én szabadföldön nevelem, semmi tapasztalatom még erről.
Nem túl nyúlánk a másfél méteres? A kötözést megcsináltam, amikor már oldalra hajlottak.
Ezen felül teendő van még velük, vagy csak várni kell, míg lesz rajtuk érett termés?
És mennyi idő alatt kezd termést bontani a (fehér)paprika, magvetéstől számítva? Kb másfél hónapja vetettem.
Hát én már tényleg nem tudom, mitől van ez. Kezdek félni, hogy mégse a paprika kelt ki, hanem valami gyom(??) De ennyire összetéveszteném netes fotókról a fehérpaprika levelét...?
Mondom, lehet, hogy valamit elszúrtam, mivel neten se látok ilyen magas paprikákat. De, figyi, van egy youtube video a fehérpaprika palánták metszéséről, azt mondja a pasi, hogy szakértő, asszem kertészmérnök, már nem emlékszem jól erre. Ő metszi a paprikát, de csak bizonyos fajtákat. Lehet h ez is ilyen, és metszenem kellett volna, ezért lett óriás?
Totál nem értek a kertészethez, ezért vagyok bizonytalan... Megoldok valami fotót hamarosan... Elnézést, ha benéztem volna, és mégse paprika... De hát az furcsállanám... Én paprika magot vetettem, és a levelei paprika levélre hasonlítanak, és egy olyan gyomom sincs kertemben, ami erre hasonlítana...
Na itt van neten egy bácskai fehérről fotó, mindjárt megint összevetem az enyémmel... csak az enyémen ugye nincs termés. (Még?)
Ugyan már, minden kertész volt kezdő valamikor.
Én is mikor kezdtem, beléptem mindenféle kertészkedős face csoportba. Ma már rutinosabb vagyok, és ha új tag jön, azonnal látni a posztjain, mert tuti gyomnövényeket fotóz haszonnövénynek képzelve. Nincs ezzel a világon semmi baj, a kertész is egy komoly szakma, tanulni kell nem keveset.
Nyugodj meg!
Kész. Hát, ha bebuktam, akkor bebuktam, ha meg mégis paprika, akkor juhhé.
Öt kép, közeli, aztán egyre távolabbi fotók. Az utolsón én vagyok arc nélkül, a vállam elegendő a méréshez úgy nagyjából, bár nem tudtam azt megfelelően lefotózni, hogy szemsíkban legyen rendesen, de tényleg kb 10 centivel van a vállam alatt, én vagyok kb 170 cm, a fejem kb 20 centi, ha jól számolom.
Ezek szerint közel másfél méteres a legnagyobb, amolyan 140 cm. Gyom?
Szívatod itt a jónépet. Kizárt, hogy ezt paprikának nézze valaki, még akkor se, ha vak. Látni a tetején a virágokat, paprikán hol van ilyen?
Ez amúgy valamilyen disznóparéj, sok fajtája van.
Ez sajnos disznóparéj. Gyomnövény. Sajnálom.
#1, #2, #13, #15 voltam.
Na most akkor kinek van igaza? Hogy elismertem: kezdő kertész vagyok és nem tudom, gyom-e, vagy a paprikamagjaim ezek esetleg, de közben marhára "dirket szivatom a népet"(??szivatooom),
vagy az utolsónak van vajon igaza, aki szerint mégis bácskai fehér paprika palántáim vannak?
Valahogy éreztem, hogy az egész egy provokációra megy ki megint, unatkozó trollok részéről.
És tisztelet a kivételnek, aki pont nem provokációból írt.
A trollok azok, akik nem csak engem fárasztanak hosszú ideje, hanem szinte minden értelmes hozzászólót.
Kiírtam aggódásból egy kérdést, hogy vajon jól csinálom-e, erre nem bírták ki a trollok, hogy szemétnek tituláljanak engem... Mint oly sok normális embert itt...
Amikor segítek aggódó embereknek más témákban, akkor arra ugranak a trollok, megtéveszteni az aggódó többi kérdezőt.
Ha meg én írok ki aggódó kérdést, akkor meg abba rondítanak bele.
Nos, döntsétek el, kérlek, kinek van igaza: gyom vs paprika?
A trollok miatt nem lesz egyszerű. Legfeljebb idővel megtudom, hogy gyom/paprika-e.
A gyom esetét, mondom, azért furcsállanám, mert sehol nincs nálam ilyen gyom, míg a paprika levelei ilyesmik. De ettől még lehet, hogy gyom.
Provokatív hozzáállást mégse kellene senkinek se tanusítania, úgy gondolom. Tisztelet a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!