Ezt nem értem, hol akkor a fagyhatár?
Figyelt kérdés
Magyarországon a Wikipedia szerint 5-6 fokot nő a hőmérséklet 100 méterenként lefelé.
Akkor hogy van az, hogy 1.5-1.8 métert mondják a fagyhatárnak? Pl. vízóra akna ha ilyen mély és a cső az alján fut akkor nem fagy el nagy hidegben sem.
Van kint -15 fok, akkor ez most hogy van? Az akna maga a szigetelő anyag? Nem pont jobban ki kéne hűljön mivel nincs hőtároló tömeg?
Vagy akármilyen akna, pince leásva max. 2 méter mélyre? Hogy nem fagy el?
2021. júl. 12. 12:18
11/12 anonim válasza:
Nekem van egy érzésem, hogy te spórolásra hajtasz, amivel nincs baj, de sikerült a talán létező legdrágább megoldás felé elindulnod. Mély építés, víz- és hőszigeteléssel: minden egyes m² egy vagyon lesz.
12/12 A kérdező kommentje:
Nem lakható helyiségre gondoltam. Máshogy próbáltam megközelíteni az üvegház, fóliaház fogalmát. Le akartam volna vinni a földbe télire tulajdonképpen. De nem megoldás.
2021. júl. 13. 10:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!