Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit tegyek a sugáraráliámmal?

Mit tegyek a sugáraráliámmal?

Figyelt kérdés

Két egyforma is van nekem, egyforma körülmények között gondoztam, de télen az egyik az alsó kétharmadában ledobálta a leveleit. Világos de hűvös szobában telelt, kb 12 fokos.

Mit tehetnék, hogy újra kibújjanak a levelei? Mert jelét sem látom, hogy újakat akarna növeszteni.

Illetve tudom-e szaporítani, ha nem nőttek ki mellé sarjak?

2021. jún. 27. 16:17
 1/3 anonim ***** válasza:
Feltehetően az ültetőközege sem megfelelő és talán tönkrementek a gyökerei. Még vízben is hajlandó meggyökerezni. Próbáld meg átültetni laza palántaföldbe és amíg helyre nem jön, addig boríts rá egy több helyen kilyuggatott átlátszó műanyag zsákot, ami párás környezetet biztosít neki a gyökérzet regenerálódása alatt.
2021. jún. 27. 18:45
 2/3 A kérdező kommentje:

Tavasszal ültettem át a saját kertünkből hozott földbe, de nem rémlik, hogy rossz állapotban volt a gyökere. Holnap veszek rá virágföldet. A fóliás megoldást csak abban az esetben csináljam, ha tényleg sérült a gyökérzete?

Ez hozhat rá új hajtásokat így nyáron is?

2021. jún. 27. 19:17
 3/3 A kérdező kommentje:

Illetve ha fóliát húzok rá, akkor vigyem be a házba, vagy maradjon kinn?

Most a lépcsőn van, félárnyékos helyen

2021. jún. 27. 19:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!