Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mitől van ennyi tetű idén?

Mitől van ennyi tetű idén?

Figyelt kérdés
Mifelénk (Pest megye ÉK-i része) minden tiszta tetű. Ilyet még életemben nem láttam. A dísznövények, gyümölcsfák, bokrok, virágok minden telis-tele tetűvel. Mi okozza ezt? Máshol is ilyen a helyzet?
2021. jún. 20. 07:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk, Szabolcsban is szenvedünk tőle. Anyukám nagy virágos, ő is a haját tépi,mert minden tetves. Szerintem az időjárás teszi.
2021. jún. 20. 08:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is még bab is tetves ilyet meg nem láttam. A paradicsom is amin sose voltak errefelé tetvek. Adottak voltak a feltételek az elszaporodásukhoz, rövid tél esős tavasz stb.
2021. jún. 20. 08:43
 3/9 A kérdező kommentje:
Elképesztő! Ráadásul én azt sem tudom mihez kezdjek velük. Van egy májkárosodott kutyám, akinek hobbija a fűlegelés. Szóval nekem mindenféle vegyszer kizárva. Ti mit használtok ellenük?
2021. jún. 20. 08:48
 4/9 anonim ***** válasza:
Cyperkill-lel szoktam permetezni. Nálunk is minden tömve volt. A füvet ne permetezd.
2021. jún. 20. 09:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Országos szinten is ez van, Csongrád megyében mi a fűszerpaprikánál tapasztaltunk rengeteg tetvet, növényvédő mondta, h a tavaszi időjárás és az enyhe tél miatt van ennyi.
2021. jún. 20. 12:16
 6/9 A kérdező kommentje:
4-es, a fű ott van mindenhol, mert az már csak olyan. Ha pl. a mályvacserjéket lepermetezem, akkor abból azért hullik a bokor alá is. Az az egyik kedvenc legelészőhely. Nem kockáztathatok, a szomszéd kétszeri idiótán elvégzett permetezése csinálta ki a kutyám máját. Bíznék valami természetes szerben, ami a tetveken kívül másra nem káros, csak találnék végre valami ilyet.
2021. jún. 20. 15:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Miért nem teszed addig másik helyre a kutyát, amíg felszívódik a vegyszer?
2021. jún. 20. 15:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Olyan szabadforgalmú rovarölő szer nem létezik, hogy azzal lepermezett fűből egy kutya hajlandó lenne megenni olyan sokat, hogy a legkisebb baja is legyen tőle. Valami más ok volt ott. Ha csak simán belefetyel egy deci permetlevet, attól nagyon durva esetben egy hasmenés lesz, de ennyi. Még hányás se túl valószínű. Maradandó károsodás kizárt.
2021. jún. 20. 18:12
 9/9 A kérdező kommentje:

8-as, biztos, hogy permetezőszer okozta. Pest megye egyik legjobb állatklinikájára hordjuk a kutyát, bízunk az orvosaink hozzáértésében. Napi szinten vettek vért tőle, és az értékek alakulása alapján tudtak eljutni odáig, hogy vagy növényvédő, vagy éppen irtó permetszer okozta a gondot, azt mondták ettől pontosabban nem lehet megmondani melyik volt. Ráadásul árulkodó volt a két időpont is, az első mérgezés ősszel, a második kora tavasszal történt. Mindkét eset előtt kb. 1 héttel a legnagyobb szélben permetezte te a kertjét a kertszomszédunk. Úgyhogy még ez is stimmelt, nagyjából ez az 1-1.5 hét az, ami alatt olyan állapotba kerülhetett a kutya, amilyenben volt. Határozottan ki lehetett zárni a patkány, csiga, stb mérgeket, a nyírfacukrot, fagyállót, emberi gyógyszereket, és a többit. Több hétig jártunk vele naponta infúziós kezelésre. Több mint 300 ezer forintunk ment rá a kezelésére, nem sokon múlt az élete. Nekünk ez a kutya nagyon fontos, úgyhogy ha nincs más akkor megeszik a tetvek a kertet. Csak valami természetes módszer érdekel. Mit tudom én, mint pl hangyák ellen a fahéj. :D

Na mindegy, nem akarok én mesedélutánt tartani, csak azért írtam le a kálváriánkat, hogy hátha valakinek hasznára válik ez az infó is.

2021. jún. 20. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!