Kezdőoldal » Otthon » Kert » Elektromos fűnyírót hogyan...

Elektromos fűnyírót hogyan lehet megolajozni?

Figyelt kérdés
Van egy Makita DLM532Z fűnyíróm, tavaly vettem, tavaly még jó volt. Idén elővettem, próbáltam használni, de sajnos (főleg indulásnál) nyikorgó hangot ad ki a motorja és az ereje is csökkent. Arra gondolok, hogy valamilyen kenőanyagot pótolni kéne a motorban. Szervizbe emiatt nem akarom vinni. Így nem merem használni, nehogy leégjen. Mit javasoltok?
2021. jún. 14. 18:58
 1/5 mindentudó99 ***** válasza:
52%
Felfordítod és ott a tengelyhez öntesz olajt vagy wd40-el befújod. Hátha segít.
2021. jún. 14. 19:15
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Sose volt még ilyen problémám fűnyíróval, akárhány évessel se. Gyanús. Gari nem érvényes már?
2021. jún. 14. 19:52
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem, csak egy év volt rá.
2021. jún. 14. 20:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy kenési gond, néha egy-egy kődarab vagy betontörmelék képes a motor tengelyt és csapágyat tönkretenni.
2021. jún. 14. 22:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem írták, felfordítod, és nagynyomású lánckenővel befújsz, ahová belehet. A WD 40 fegyvertisztító, tartós kenésre nem jó.

Esetleg egy kampós hosszú dróttal kipiszkálod a tengelyre tekeredett, kőkeményre száradt füvet.

Így felfordítva járasd egy kicsit. Gyerek ne legyen a közelben!

2021. jún. 14. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!