Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan lehet kukoricát termesz...

Hogyan lehet kukoricát termeszteni? Vagy mit éri meg termeszteni?

Figyelt kérdés

És mennyibe kerülne egy hektáron?

Kukoricát/magot/búzát/krumplit termeszteni??

2010. aug. 25. 16:49
 1/5 anonim válasza:
Kukorica, vagy búza, akkor a Dekalbot ajánlom, nekünk is az van. Fater mezőgazdász, kb 10-15 ezer ft értékben szoktunk vetőmagot vásárolni, azt nem tudom hány hektárra. Krumplit nem ajánlok hektárra "vetni" mert igényes kiszedni, ha pedig géppel szedeted akkor pénzes. Kukoricát ajánlok, abból is Dekalbot, de azt ne most ültetsd, mert most lesz az aratás, s addig nem kel ki és nő meg, majd jövőre;) Nagyobb vetést ajánlok, 2-3 hektárost, az jövedelmezőbb. egy zsák vetőmag kb 40-60 kiló, és ami abból lesz az kb 5-8 mázsa kukorica.
2010. aug. 25. 18:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Nekem a családból sok mezőgazdász van, több 10hektáros földeket művelnek, de én nem értek hozzá. Tőlük meg nem szeretnék tanácsot kérni, nehogy azt higyjék, hogy érdekel. Erről csak én tudok, és azt szeretném, hogy így is maradjon.
2010. aug. 25. 18:30
 3/5 A kérdező kommentje:

1zsák vetőmag mennyi?

Mit kell még a kukoricán művelni? Elvetem a magot, gyomírtózok és???

2010. aug. 25. 18:31
 4/5 anonim ***** válasza:
ekkora belvíz és ilyen esőzések és áradások mellett, lassan már rizst is megéri termeszteni :S
2010. aug. 25. 23:21
 5/5 anonim válasza:
a kukorica tövit szokták kapáli amikor eléri a jó 20-cm-es magasságot és ezt mindíg megcsinálják kb. 1m-esig utánna meg hadják had nőjön legalábbis tata így csinálja 4hektáron mert a többi az inkább dinnye krumpli répa zöldség saláta bab stb.
2010. aug. 27. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!