Járt így más, mi történt utána? :'( Éjszakás műszak után öntözni kezdtem, és bekapcsoltam a szórófejeket is, mert tegnap a hőség még javában tartott, amikor indultam dolgozni, és nem lehetett. Viszont elaludtam véletlenül, és csak most ébredtem. :'(
Így a szórófejek is csak most lettek lenyomva, eddig nyomták a vizet szerencsétlen növényekre, gyümölcsfákra és bokrokra, veteményre, virágra. Ki tudják heverni?
Többször volt zápor nagy hőségben, úgy, hogy még a nyári perzselő nap is sütötte őket, azoktól még nem égtek meg, kaptak sokkot a növények, de azok nem is órákon át tartottak. Nagy kárt csinálhattam? Még nem látszik semmi.
Milyen kár?
Ha jól értem, ma reggeltől ma kora délutánig ment a locsoló? Dehogy lesz bajuk tőle, máskor napokig szakad az eső, attól sincs bajuk. :)
Hidegsokk az nem nagyon van 20 fokos hőkülönbség alatt. Tehát, ha mondjuk 12 fokos talajvizet kezdesz nyomatni 32 foknál melegebb növényekre, akkor lehet hősokk.
De ha folyamatosan megy a víz, az folyamatosan hűt, akkor a növények nem tudnak ennyire felmelegedni, tehát a létező legforróbb szaharai hőségben se lesz baj belőle.
Nyáron, zivatarok előtt általában beborul az ég, és szélvihar hűti le a növényeket. Amikor meg napsütésben kezd esni, olyankor meg langyos az eső, a forró levegőtől felmelegszik akár 20 fok fölé is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!