Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miből tudom meg, hogy a régi...

Miből tudom meg, hogy a régi szőlővessző új hajtásán lesz-e termés?

Figyelt kérdés
Amatőr vagyok, van 6 db tőkém. A 4 éves fő szálról sok új zöld hajtás jött ki. Nem mindegyik új hajtáson látok virágot. Hogyan ritkítsam az új hatásokat?

#hajtás termés
2021. jún. 8. 18:16
 1/2 mindentudó99 ***** válasza:
Virágzás előtt sehogy max a tőröl hajtott felesleges vesszőket. A másik hogy most nincs rajta fürt az nem jelenti azt hogy el kell távolítani. Virágzás után kell tetejezni ha szükséges
2021. jún. 8. 19:24
 2/2 anonim ***** válasza:

Fotóval jobb lett volna.

Alapból, a függőleges részeken (törzsön) ne maradjon hajtás. A vízszintes részeken annyi maradjon, amennyit ki bír nevelni az adott tőke. Nekem mondjuk 12-14 olyan hajtás van tőkénként, amelyiken fürt van. A többi hajtást lelökdöstem, mert hiába lesz kétszer ennyi fürt, ha nem tudja kinevelni. Amelyik hajtáson nem volt fürt, elsőnek azt törtem le, aztán meg a túl gyenge, de fürttel rendelkezőt, mert az meg nem fejleszt annyi levelet, ami ki tudja nevelni a rajta lévő fürtöt.

A gyenge tőkéken van, amelyiken csak 5 hajtás maradt, de a lugasban ezzel szemben némelyik nagy tőkén 20 feletti hajtás se túl sok. Egyszerűen, amelyik erősen hajt (és el is férnek egymástól), azon maradhat több, amelyik gyengén hajt, azon kevesebb marad. Vízszintesen nézve, 10-nél többet nem érdemes meghagyni méterenként, mert nehéz lesz megvédeni őket a betegségektől.

Van olyan, amelyiken kilós fürtök lennének, de a fürtök alja soha nem édesedne meg rendesen, a másik fajtán 4 fürt nő hajtásonként. Ezeket majd virágzás után ritkítom, egy hajtáson csak 2 fürt maradjon, és ha túl nagy, akkor még abból is török le.

2021. jún. 9. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!