Mivel kell beinjekciózni egy fát, hogy "elpusztuljon"?
Figyelt kérdés
Van egy hatalmas gesztenye fánk, amit szeretnék kivágni, de elég nagy, rádőlhetne a házra. Arra gondoltam, hogy egyenlőre beinjekcióznám valamivel, hogy legalább levelei, termése ne legyenek.
Hallottam, és olvastam is róla, csak azt nem írták sehol, hogy milyen szert kel használni, és ezt hol lehet beszerezni.
Én egyszerűen kivágnám. Miután a fát kivágtam, felfűrészeltem és felaprítottam fejszével, majd betalicskáztam (ez mérettől meg attól függően, hogy naponta hány órát szánok rá, akár több nap, vagy csak hétvégi munkavégzés esetén akár több hétvégébe is beletelhet),és miután ezt a nagy munkát kipihentem, megpróbálnám a környékét nagyon mélyen kiásni és új földet hozatni. Szerintem a gázolaj meg a vegyszerek hosszú időre - évekre - megpecsételik ott azt, hogy a helyére bármit is telepíts, legyen az akár egy másik fa, akár kukorica, bab, uborka, paradicsom, paprika, cékla, zeller, sárgarépa, stb. stb. vagy bármilyen egyéb haszonnövény.
2021. jún. 7. 09:32
3/10 Wadmalac válasza:
Én spec a megölt, kirohadó fától jobban tartanék, hogy rádől valamire.
Ahogy #2 írta, az a megoldás.
2021. jún. 7. 11:00
4/10 anonim válasza:
Az ilyen nagy fát érdemes előtte legallyazni. A vastagabb ágakat visszavágni és mikor már szinte a csupasz törzs van, azt könnyebb kivágni.
2021. jún. 7. 11:15
5/10 anonim válasza:
#2 vagyok. kifűrészeled felrotálod(motoros rotációs kapával) VAGY felásod kézi ásóval (nyilván utóbbi gyorsabb és ha nincs rotációs kapád és nem ad haver kölcsön, akkor a kölcsönzés háztartási munkagép-kölcsönzőből minden esetben pénzbe kerül, előbbi pedig keményebb meló, de ha egyedül csinálod, akkor potom 0, azaz nulla forintba kerül)
Ha pedig mindenképpen vegyszer, akkor nekem a Glialka jut eszembe nevelőapám 88 éves korában 2003-ban elhunyt apja nyomán. Ő glialkázni szokott, de lehet, hogy mivel idestova 18 év eltelt, van esetleg már újabb, modernebb vegyszer is.
2021. jún. 7. 11:15
6/10 anonim válasza:
egy halott fa sokkal veszélyesebb ilyen szempontból mint egy élő. ha akkora nagy hogy te nem kezdenél hozzá, akkor hívj valakit aki ért hozzá és kivágja neked.
2021. jún. 7. 11:17
7/10 mindentudó99 válasza:
Befurkálsz a törzsébe és öntesz bele glifozát gxomírtót töményen.
2021. jún. 7. 11:44
8/10 anonim válasza:
Hagyd békén a szomszéd fáját!
2021. jún. 7. 14:39
9/10 mindentudó99 válasza:
Néha nincs más megoldás. A szomszéd ne ültessen a kerítéstől egy méterre hatalmasra terebélyesre növő fát.
2021. jún. 7. 15:46
10/10 anonim válasza:
Sokkal veszélyesebb a halott vagy haldokló fa.
Hívjatok a vágáshoz szakembert, ő tudni fogja hogyan kell legallyazni és kikötni úgy, hogy ne a házra dőljön.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!