A mák és a pipacsvirág szirma ehető vag ymérgező?
Régen az alkörmöst is ételfestéknek használták, ma mérgezőnek mondják.... Szóval ebből kiindulni...
A pipacsvirágát témához szárítgatják... Na de mi a helyzet a mák virágával?
Ehető úgy, mint a vadarvacska vagy rózsa? Vagy inkàbb mégis inkább káros?????
!!!!
Teához...
(Hülye telefon kijavít...)
A pipacs és a mák közeli rokonok. Eltérő mennyiségben, de mindkettő tartalmaz papaverint és morfinszármazékokat, azaz ópiátokat.
Kis mennyiségben a szirmok álmosságot és merevedést okoznak, nagy mennyiségben komolyabb problémákat. Szerintem pár szirom, teának, még a kis mennyiség kategória. De ha csak inni akarsz valamit, akkor vegyél szörpöt vagy rendes teát.
Az alkörmös is csak nagyobb mennyiségben mérgező. De ez az összes gyógynövényre is igaz, hogy "kis mértékben orvosság, nagy mértékben méreg".
Igazából nem ezzel akarok jól lakni. :) Csak olyan szép szirom mindkettő.
És olyan jól tudnak mutatni ételeken a színes ehető virágdíszek. Vajon ezeket is lehet ételekhez használni íly módon?....?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!