A szilvafám idén hoz először értékelhető mennyiségű termést. Viszont azt vettem észre, hogy sok az összenőtt "ikerszilva". Mitől lehet ez?
Figyelt kérdés
2021. máj. 31. 20:57
1/4 anonim válasza:
Alapvetően fajtajelleg, hogy mennyire hajlamos rá az adott fajta. De az időjárás és betegségek is befolyásolják, hogy egyes években mennyi lesz az iker. Úgy tudom, a sharka is fokozza a hajlamot.
Ha túl sokat köt, akkor a termésritkításkor az ikreket szoktam legelőször lehajigálni. 1-2 hét múlva már itt az ideje az első ritkításnak.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.
2021. jún. 1. 15:31
3/4 anonim válasza:
Azt olvastam egy tanulmányban, hogy a virágrügy-differenciálódás elején, azaz július és szeptember között ha hőség és aszály van, akkor nem válnak ketté rendesen a virágkezdemények, összenőve maradnak, és ez egy fontos oka az ikergyümölcsnek.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is a válaszodat.
2021. jún. 1. 20:02
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!