Kezdőoldal » Otthon » Kert » Seregély ellen?

Seregély ellen?

Figyelt kérdés
Van egy cseresznye fám, most rengeteg seregély van a környéken, ilyenre nem is emlékszem. Hogyan tudnám távoltartani a fától? Alufólia csíkokat, sörösdobozokat raktam ki, teljesen eredménytelen, a kereplőről nem beszélve.
2021. máj. 27. 05:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Elég nehéz ellenük, talán madárhálót lenne érdemes megpróbálni.

[link]

2021. máj. 27. 06:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Csakis a fa fölé kifeszített hálóval lehet. De legalább jég ellen is védeni fog.
2021. máj. 27. 09:12
 3/6 mindentudó99 ***** válasza:
Ez a sajátom. A fa fölött legyen [link]
2021. máj. 27. 12:28
 4/6 anonim ***** válasza:

3

Ez hülyeség. Szerencséd volt, a seregélyek találtak jobb helyet, azért nem mentek hozzád. Nekem ennél százszor különb "madaram" volt, netről letöltött és kinyomtatott karvaly volt a minta, ami a seregélyek természetese ellensége. A seregélyeket nem érdekelte a legkevésbé se. Bármilyen ijesztőnek szánt dolgot max. 3 nap alatt megszoknak. Egy ilyennek meg elég 1 nap. Hozzászoknak, hogy nem úgy mozog, mint egy ragadozómadár, és már szarják is le.

Madárháló az egyetlen biztos módszer. Csak hát azt meg nem reális lehetőség egy nagy cseresznyefa tetejére húzni, ha nincs daruja otthon az embernek.

Nekem vannak régi fehér függönyeim, amikor elkezd annyira megérni a cseresznye, hogy már érdeklődnek a madarak, akkor két oldalról rakok fel függönyt a nagy fára, hogy alul lengedezzenek. Utána 2-3 naponta újabbakat rakok fel, felülre, hogy egyre kevesebb üres felület maradjon. Ez se tökéletes, de azért egy viszonylagos védelmet ad. 10 nap után már tökéletesen érett a cseresznye, lehet mindet szedni.

A hálóval szemben, a függönyt lehet az ágakon húzni, mert nem akad bele, mint a háló.

2021. máj. 27. 20:33
 5/6 anonim válasza:

Tegyél madáritatót is!

A gyümölcsben nincs sok energia, a madarak legtöbbször a folyadékhiány pótlása miatt eszik. Főként ilyen szárazságban. Rakj ki nekik vizet, jól látható helyre.

2021. jún. 10. 15:25
 6/6 anonim ***** válasza:
50%

Ja, hogy jól odaszokjanak...

Nálunk 100 m-re van a patak, tudnának inni, mégis elvisznek mindent. Amint kezd zsendülni a legkorábbi cseresznye, onnantól nem tudok úgy kimenni a telekre, hogy ne visszhangzana az egész domboldal az egyszerre ordító többszáz seregélytől. Kisebb, pár fős rajok repkednek felettem össze-vissza egész idő alatt, ameddig dolgozok. Borzasztóan elszaporodtak az elmúlt 20 évben, nem tudom, miért védettek még mindig. Oké, 40-50 éve tényleg kevesen voltak, de most már a legtöbb településen belül is sokan vannak, mint régen a verebek.

2021. jún. 10. 18:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!