Mit ültessek szélfogó gyanánt?
Mit szólsz a tiszafához?
Erős, sűrű és még formázható is.
Mi ilyet ültettünk hátra a kerítéshez:
Nálunk fontos volt, hogy szúrós legyen, mert ameddig nem ebből volt a sövény, állandóan felvágták a kerítést a buckalakók és vittek mindent, amit a szemük meglátott.
Igaz, hogy mi nem hagytuk meg 2 m-nél magasabbra, mert a cél az volt, hogy sűrűsödjön - közte 1-1 vadrózsával - így mára már egy szúrós, áthatolhatatlan dzsungel. Nincs is bemászkálás, már évek óta.
A szomszédomban viszont már vagy 8-10 méteres, gyorsan nő.
Mi a gondod vele Ütődöttke?... vagy csak irkálsz és fingod nincs, hogy miről beszélek?
Ez akkor is egy hatalmas fa, nem szelfogonak, keritesnek való! Biztosan nem ilyenre gondolt a kérdező! Megyeri urat pedig hagyjuk...
#Ütődöttke voltam
Ebből az lesz, amilyenre metszed!
Az illusztráción fának van meghagyva, de erre a válaszomban is kitértem, hogy mi sövénynek metsszük.
Az orgonát, vagy a turkesztáni szilt is növesztheted 10 méteresre, vagy metszheted kerítésnek, szélfogónak.
De ha neked nem kompetens az én gyakorlatban 10 éve remekül szuperáló tapasztalatom, vagy Megyeri Szabolcs kertész/kertészmérnök véleménye, akkor nincs mit tovább ragozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!