Vettem egy vékonylevelű kőrist, de most olvasom hogy ki fog halni egy gomba miatt, kivágjam?
Figyelt kérdés
Azt nem szeretném hogy 5-10 évig vegetál aztán elpusztul. Most egészségesnek tűnik, 3 méteres.2021. máj. 8. 12:12
1/5 anonim válasza:
Ha megfertőződik, akkor kipusztulhatnak a fák, de ez olyan, h elkapod a covidot és nem biztos, h meghalsz.
2/5 A kérdező kommentje:
90%-os a halálozási ráta, covidot ne keverjük ide
2021. máj. 8. 12:35
3/5 anonim válasza:
miért ne? Az élővilágban mündenhol ott van a betegség.
Amúgy ne vágd ki. Valmilyen folyékony táppal kevert (eső)vízzel locsold, ez jót tesz neki, erősíti. Az látszik a fán, ha csak vegetál. Most tavasszel kicsivel több nitrogén, ami a lombozatot erősíti. Úgy tudom városi klímát is bírja(ha gondozzák)
Már biztosan lehet látni a zsenge tavaszi hajtásvégeket. Akkor pedig nem vegetál
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, már nem vegetál, rendesen fejlődik. Attól félek hogy 5 év múlva fog elpusztulni
2021. máj. 8. 13:38
5/5 anonim válasza:
Az elsőnek igaza van, bár rossz hasonlat. Nagyszüleimnél már vagy 20 éve van keskenylevelű kőris, vagy már idősebb is 5-ből 1 pusztult ki, de az se gomba miatt, ha jól tudom, hanem vizesség miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!