Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen tömlőszorító bilincset...

Milyen tömlőszorító bilincset használjak?

Figyelt kérdés

Van egy kutunk, abban egy szivattyú, amire 3/4"-os tömlőt tudok rögzíteni. Két bilincsnek van hely, amikor a szivattyú kimenetére ráhúzom a tömlőt.

Locsolás közben már 2x ledobta a tömlőt a szivattyú, pedig csak pár napja használom. Két db csigabilinccsel rögzítettem, és már eléggé meghúztam őket a második alkalommal (az egyik bilincsen a csavar feje is majdnem szétjött)

Hogyan tudom úgy rögzíteni, hogy ne dobja le a slagot? Esetleg ne csigamenetes bilinccsel csináljam? Láttam olyat, hogy tömlőszorító bilincs, az jobb erre a célra? Egyéb javaslat?

#csiga #bilincs #tömlő #Awab #tömlőszorító
2021. máj. 4. 08:56
 1/10 anonim ***** válasza:
Búvárszivattyú, gondolom. Menetes csatlakozás nincs? Nem azért dobta le magáról, mert elzártad a vizet? Mert azt nem szereti, inkább a szivattyút kapcsold ki, a víznek legyen mindig szabad útja.
2021. máj. 4. 09:11
 2/10 A kérdező kommentje:
Merülőszivattyú, nincs menetes csatlakozása. Először valóban akkor dobta le, amikor elzártam a tömlő végén a locsoló fejet, de azért ezt ki kellene birnia, nem? Az előző szivattyúmnál (ami tönkre ment) simán kibírta, bár igaz, hogy az mentes volt, és gyors csatlakozóval volt rögzítve a tömlő (de a gyors csatlakozót sem dobta le egyébként az ellenállásban). Egyébként logikusm amit írsz :)
2021. máj. 4. 09:20
 3/10 A kérdező kommentje:
Valószínűleg, ha jól lenne rögzítve a tömlő a szivattyúhoz, akkor semmiképpen sem dobná le. Ezt lenne jó elérni, ha ez lehetséges.
2021. máj. 4. 09:21
 4/10 anonim ***** válasza:

Rendes bordázott tömlőcsatlakozó a vég?

2db awab bilincsnak meg kell fognia. Esetleg kemény a tönlő,túl vastag...

Próbáld ilyesmivel [link]

2021. máj. 4. 11:04
 5/10 A kérdező kommentje:

Sajnos a szivattyún a tömlőcsatlakozó nem bordázott.

Köszönöm a tippet, meg fogom próbálni.

2021. máj. 4. 17:59
 6/10 anonim ***** válasza:
Akkor az a nagy gond! Simán lecsúszik ha megnő a nyomás. A fenti bilincs inkább csak jobban meghúzható mint az awab.
2021. máj. 4. 18:29
 7/10 A kérdező kommentje:
"A fenti bilincs inkább csak jobban meghúzható mint az awab." Köszönöm, ez egy fontos infó!
2021. máj. 5. 09:43
 8/10 anonim ***** válasza:

Az előző szivattyúd lehet, hogy kisebb nyomást tudott, azért nem dobta le a slagot.

Ennek most milyen a csatlakozója? Leszedhető valahogy? Mert akkor köszörűvel simán lehet rá körbe csinálni bordákat, nem kell mélyeket. Bár én még nem láttam olyan csatlakozót, aminek tök sima volt a külseje. Amikor én csináltam ilyen bordákat, az sima cső volt.

2021. máj. 5. 15:50
 9/10 A kérdező kommentje:

Itt van több kép róla, látszik, hogy sima cső a kimenet: [link]

Egyébként elég erős kis masina, de ez a kimenet része akkor béna.

Van rá két éve gari, nem szívesen köszörűzöm. Napi 1-2x fog menni, simán tönkre mehet két éven belül :)

2021. máj. 6. 09:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Gondoltam, hogy ilyen, az a legegyszerűbb, amit írtam fentebb, tegyél rá AWAB bilincset vagy 3-at és ne zárd el a slagot, kapcsold ki a szivattyút. ÉS vigyázz, ne törjön meg a slag!
2021. máj. 6. 09:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!