Birtokvédelmi eljárást kell inditanunk, mert a szomszéd beszántott a mi területünkből kb. 1500 négyzetmétert. Hogyan zajlik ez az eljárás?
Figyelt kérdés
Nem a papirok beadására gondolok, azt megnéztem. Hanem utána mi történik? Kik jönnek ellenőrizni, kimérni, ki fizeti a költségeket?2021. ápr. 27. 11:25
2/9 anonim válasza:
Magyarul bepereled? Hát ha igazat adnak neked előbb utóbb a bűnös fog fizetni...
4/9 anonim válasza:
Akár most is hívhatsz földmérőt és ha nyersz, akkor kérheted a vesztestől ennek megtérítését, akárcsak az ügyvédi költségeidet is. Ha nem vagy egészen biztos az igazadban, akkor inkább a földmérővel kezdjed, aztán folytasd az ügyvéddel.
Legjobb lenne, ha bíróságon kívül megegyeznél a szomszéddal: ismerje el, hogy túlszántott, esetleg fizessen az eddigi jogtalan használatért haszonbért és szent a béke.
5/9 anonim válasza:
Földmérőt hívj, azután ügyvédi kereset, utána bíróság.
6/9 anonim válasza:
egy peren kívüli egyezség a legolcsóbb, és legcélravezetőbb... CSak ha ez nem sikerül, akkor lépj tovább...
7/9 A kérdező kommentje:
ki van mérve a föld, hivtam földmérőt, ki is fizettem persze...
2021. ápr. 27. 13:08
8/9 anonim válasza:
Ezek szerint hivatalos papírod van róla, hogy elszántott a tulajdonodból. Beszéld meg vele, amit fentebb ajánlotta, de ha nem jutsz vele dűlőre, akkor fogadj ügyvédet (olyat, aki vagyonjogban jártas, ne azt aki családi, válási, gyerektartási ügyekhez ért).
9/9 anonim válasza:
Elsősorban birtokvédelmet érdemes kérni, mert ennek rövid az átfutása, és nem kell ügyvédre meg bíróságra költeni. Összesen 3000 Ft-ba kerül, és 15 napon belül születik határozat, nem másfél év múlva, mint polgári per esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!