Hol lehet nem horror áron kapni télálló óriás bambuszt?
Én egy szálat kaptam 5 éve a szomszédomtól - sajnos a gyökereket nem csapdáztam - így már elárasztotta volna a kertet, ha nem ajándékoznám mindig el.
Menj el kirándulni valami víz mellé húzzál ki gyökerestül és örök életre megoldódik a gondod!
"Menj el kirándulni valami víz mellé húzzál ki gyökerestül"
Kínába menj el kirándulni. Ott vannak ilyen bambuszok, nálunk nincsenek vadon.
Ha legalább karvastagságú kell, ilyent leginkább csak horroráron lehet kapni, mert csak kereskedők foglalkoznak vele. Kisebb növésűeket Jófogáson lehet venni, vagy kertészeti fórumokon ingyen kapni. De óriásbambuszt senki nem tart, mert kevés embernek van félhektáros kertje.
1-es vagyok
Igazad van!
Az utolsó bekezdésemben valamiért kevertem a náddal, a többi mind igaz.
Óriásbambusznak szerintem azt nevezi a kérdező, ami legalább 10-15, vagy akár 25 m magasra megnő.
Aztán meg megy a biztosítóhoz, hogy fizessék ki neki egy új tető árát, mert rádőlt egy nádszál a házra.
Nálunk az egyik ház udvarán van ilyen. Brutál dzsumbuj, minden évben tucatjával ritkítja a tulaj ahogy látom, mert a rétre hányja ki a fölösleget. Méteres darabokra, amiben már elvinnék a hulladék szállítók, már össze se vágja.
Szerintem ha valaki éppenséggel nem japán típusú horgászbotokat gyárt, inkább átok egy ilyen növény a kertben.
A választ Köszönöm mindenkinek!
#5 igen az, azt keresem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!