Milyen tìpusú banánfám van?
Több évvel ezelőtt kaptam egy banán növényt. ( amikor még nem volt divat az itthoni, kinti banánfák).
Annyit tudok róla, hogy törpe banán a neve. A több év alatt rengeteg kis hajtást hozott, amiket szét is ültettem és mindegyik szépen megnőtt. Viszont max 30 cmesre nőnek.
Az interneten utánaolvasva, kint is lehet tartani, viszont mindenhol azt írják, hogy 2 méteresre is megnőnek a szobában is. De az enyémek nem nőnek ekkorára.
Valószìnűleg ezek nem télállóak, tehat hidegben mindenféleképpen behozom őket.
A kérdesem az lenne, ha kiültetem, meg fog nőni 2 méteresre vagy ez akkor más fajta banánfa?
Egy év alatt még jó helyen se nő 1,5 m-nél nagyobbra ilyen kicsi. Ha cserépben, jó földben felneveled 1 m-esre, és megfelelő meleg és napfényes helyen telelteted, akkor kiültetve megnőhet 2,5 m-esre a fagyokig. De azt már nem nagyon érdemes beültetni, mert a gyökere már a világ végén van.
Teremni is tud, de ahhoz meg főleg nagyon jó telelőhely kell, meg persze hozzáértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!