Ha egy rózsát befújok hajlakkal és megszárad akkor a tartóssága mondhatni örök?
Nem lesz örök életű, de amúgy rengeteg "tipp" van arra hogyan hosszabítható meg egy vágott virág élete, anélkül, hogy elhervadjon.
Nem tudom hirtelen, h a rózsához mi való, de cukros víz és citromlé elég hatékony és kb 2 hétig is eláll a virág a vázában.
Amúgy nem tudom milyen a viszonyotok, de nem biztos, h jó ötlet - de nem ismerlek benneteket, de a térdelést kihagynám, én csak akkor térdelnék, ha gyűrűt vinnék -
20 évig volt virágboltom, segítek.
Tekerd be nedves újságpapírba és tedd hűvös helyre, de vízszintesen.
A szárának a végét ferdén vágd le egy éles késsel, hogy fel tudja szívni a friss vizet.
Ha a friss rózsát belakkozod, akkor a lakk alatt simán megrothad, mert nem tud lélegezni. A tönkremenetel miatt változik a térfogata, a lakk megtöredezik, és ugyanaz lesz (csak csúnyább módon), mintha nem lakkoztad volna.
A lakkozás a kiszárított rózsára vonatkozik. Sok fajta nagyon szépen kiszárítható meleg, száraz, sötét helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!