Az örök kérdés: 25 nm-es albérletnél szerintetek 17.590 Ft/hó közösköltség nem sok?
Amíg itt lakom már úgyis kifizetem, ennél olcsóbb helyet nem találtam, csak soknak tűnik. A tulajt még nem zaklattam, hogy adjon valami kimutatást vagy nem kérdeztem a véleményét se róla.
4 szint van, szintenként kb 10 lakás, mind ugyanekkora. Van egy kert egy medence is.
Beszéltem más tulajjal is a társasházban és ő kisebb közös költségről beszélt (már nem emlékszem pontosan mennyit mondott de kevesebbet, elég szar a memóriám).
Van wifi a közös költségben de ez túl drága nem lehet mert rettenetes.
Budán lakom, 67 nm-es lakásban Most folyik a panelprogram (beburkolás 16 cm vastag szigetelő anyaggal). Eddig havi 7,5 ezret, most (10 évre kölcsönt vettem fel a többletkiadások miatt) fizetek havi 18,5 ezret.
Nálunk nincs az a luxus, ami nálatok. A házunknak van elég tartaléka az esetleges váratlan kiadásokra. Bizonyára van számvevő, vagy ellenőrző bizottság. Közgyűlési beszámoló esetére kérjétek meg a főnököt, hogy részletezze, milyen tételekből tevődik össze a közös költség.
Ha a havi teljes vízfogyasztás benne van,tehát víz átalányod van akkor nem sok. Ha külön van a vízfogyasztásod, akkor nagyon magas..
Illetve szerintem a közös ktg-ből maximum a szemétdíj lehetne neked. A többit a tulajnak kellene fizetnie, ha küólön van a vízfogyasztásod.
Kedves 4-es,
azért a közös költség a kérdező esetében nem csak a szemétdíjból áll! Ott van még pl. a közös villany, lifthasználat (hiába lakik ő a földszinten, attól még feljárhat akár a 10. emeletre is szórakozni. Ezt minden lakó közösen fizeti, mert lehetetlen igazságosan elkülöníteni). Ott van még az adminisztráció bére, az épület biztosítása stb., attól függ ezekből mit kér tőle tulajdonos (vagy főbérlő).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!